Ohjainpiiri nopeampaan CAN-väylään

Piirivalmistaja Microchip kertoo tuovansa alan ensimmäisen ulkoisen CAN FD -ohjaimen. Uuden MCP2517FD tarjoaa suunnittelijoille keinon päivittää CAN 2.0:sta nopeampaan CAN-versioon ja -protokollaan.

Microchipin mukaan CAN Flexible Data Rate -versio tarjoaa etuja verrattuna perinteiseen CAN 2.0:een, mukaan lukien nopeammat tiedonsiirtonopeudet ja datatavun sanomanlaajennus.

MCP2517FD CAN FD -ohjainta voidaan käyttää eri mikro-ohjaimien kanssa, joten uuteen CAN-ohjaimeen siirtyminen ei edellytä kokonaan ratkaisun uudelleensuunnittelua.

Erillistä ohjainta tarvitaan koska CAN FD:n käyttöönotto ja siirtyminen on alkuvaiheessa. Tarjolla on vain rajallisesti CAN FD -osuuden sisältäviä integroituja mikro-ohjaimia. Mikro-ohjaimen muuttaminen voi aiheuttaa nykyisessä suunnittelussa merkittäviä kustannuksia, lisätä kehitysaikaa ja riskiä.

Kehitystä varten on tarjolla Microchipin MCP251XFD CAN FD -emolevy yhdessä MCP2517FD Click Boardin kanssa. Tarjolla on myös C:llä kirjoitettu firmware-sovellusliittymä.

LISÄÄ: Microchip (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017