WorldSkills 2017: Mukana 27 suomalaista – tässä tulokset

Nuorten ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills-kisa alkoi Abu Dhabissa sunnuntaina. Kilpailuun osallistuu lähes 1300 nuorta ammattilaista 58 maasta. Suomen joukkueeseen kuuluu kuvan Esa Varemon lisäksi 26 muuta nuorta osaajaa eri ammattialoilta. Uutisen lopussa 19.10 päivitetyt lopulliset tulokset.

Kukin kilpailija osallistuu yhteen, oman ammattinsa taitoja mittavaan lajiin. Kilpailulajin suoritus kestää neljä päivää, joiden aikana tehdään lajista riippuen joko useita pieniä tehtäviä tai yksi isompi työ.

Suomen joukkueessa on mukana elektroniikan lisäksi muun muassa lentokonehuollon, viherrakentamisen, 3D-peligrafiikan, kauneudenhoidon, ravintolapalvelun osaajia. Osa kilpailulajeista on pari- tai joukkuelajeja. Suomen joukkue osallistuu yhteensä 24 lajiin.

Suomen kilpailijoiden sijoituksia eri lajeissa saadaan jännittää torstai-illan palkintojenjakoon saakka. Kilpailijat itsekin saavat vasta tuolloin tietää, mikä heidän sijoituksensa on.

Matias Korri, kultamitali, lentokoneiden huolto.

Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestetään Abu Dhabissa 14.–19.10.2017. Siihen osallistuu 1255 nuorta ammattilaista 58 maasta. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi jossain päin maailmaa.

LISÄYS 19.10.2017: WorldSkills 2017 – kultamitalin saivat Suomen joukkueesta lentokoneiden huollosta (kuvassa) Matias Korri, kondiittorilajissa Emeliina Papinniemi ja lähihoitajana Sofia Sundqvist. Hopeaa saavutti Taiju Koivula hiusmuotoilussa.

Elektroniikan palkinnot menivät Taiwaniin, Sveitsiin ja Etelä-koreaan. Suomen edustajana elektroniikassa ollut Esa Varemo (11.sija) sai Medallion for Excellence -tunnustuksen yhdeksän muuna suomalaisosallistujan kanssa.

LISÄÄ: Kaikki WorldSkills 2017 -palkitut (LINKKI) ja Suomen joukkueen kuulumiset, valokuvat ja videot Facebook-sivulta (LINKKI)

Aloituskuva : Esa Varemo, elektroniikka, Kuva WorldSkills.

Päivitetty 19.10.2017 klo 22.32

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017