Älytekniikka verkottaa hydraulisylinterin

Hydroline aikoo uusimman digitekniikan avulla muuttaa hydraulisylinterinsä  palveluliiketoiminnaksi. Uudessa tuotekehityshankkeessa hyödynnetään VTT:n kanssa viimeisimpiä tekoäly- ja koneoppimismenetelmiä. 

Digitalisaatio kiihdyttää suomalaista valmistavaa teollisuutta. Uusi teknologia mahdollistavat aivan uudenlaisten tuote- ja palvelukonseptien kehittämisen. Muutos vaatii verkottuvan maailman tietoliikenne- ja IT-osaamista, jota Suomessa onneksi on tarjolla niin kaupallisilta insinööritoimistoilta kuin tutkimus- ja yliopistomaailmasta.

Hyvä esimerkki on Hydroline, joka hakee VTT:n kanssa mahdollisuutta siirtyä tuotekeskeisyydestä palveluliiketoimintamalliin. ”VTT:n laaja-alainen osaaminen ja kyky koota hankkeeseen tarvittavat erikoisosaamiset tekevät meille mahdolliseksi toteuttaa hanke pitkälti yhden luukun periaatteen mukaisesti,” toteaa Hydrolinen teknologiajohtaja Manu Leinonen.

Hydrolinelle syntyy keväällä alkaneen ja neljä vuotta kestävän Tekes-hankkeen lopputuloksena digitaalinen alusta tuotteen elinkaarenhallinnan ja käytönaikaisen palveluliiketoiminnan tarpeisiin.Hankkeessa hyödynnetään viimeisimpiä tekoäly- ja koneoppimismenetelmiä. Hanke on jatkoa VTT:n ja Hydrolinen aikaisemmalle yhteiselle EU-hankkeelle. Sen tuloksena Hydroline julkisti keväällä uuden tuotteen hydraulisylintereiden ennakoivaan kunnonvalvontaan.

Kunnonvalvonnassa pilvi- ja mobiilikäyttöisen järjestelmän tuottamat tiedot varmistavat, että esimerkiksi kaivinkoneen kaikki hydraulisylinterit huolletaan ennen odottamatonta vikaa säästäen aikaa ja rahaa ilman, että pitäisi keskeyttää työskentely kalliilla koneella.

”Tuotteiden, tuote- ja tuotantoprosessien digitalisoituminen ja niihin liitetty data-analytiikka, koneoppiminen ja hybridimallinnus tuovat uusia mahdollisuuksia käyttöomaisuuden ennakoivaan kunnossapitoon ja optimoituun käyttöön ja niiden kautta kustannussäästöihin,” toteaa VTT:n Tuotanto ja konejärjestelmät -tiimistä projektipäällikkö Pekka Isto.

Kuva:  Hydroline SCOUT-kunnonvalvontayksiköllä varustettu hydraulisylinteri

TAUSTAA: Kahden tehtaan perheyritys

  • Suomalainen Hydroline tuottaa hydraulisylintereitä, joita käytetään laajasti liikkuvissa työkoneissa ja teollisuudessa niiden voimantuottokyvyn, luotettavuuden ja käytettävyyden vuoksi.
  • Perheyritys on perustettu vuonna 1962 Kuopiossa, ja työllistää tällä hetkellä noin 250 henkilöä. Yrityksellä on kaksi tuotantolaitosta, jotka sijaitsevat Siilinjärvellä ja Puolan Stargardissa.
  • Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli noin 36,6 miljoonaa euroa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016