Volkswagen valmistautuu akkujen kysyntäpiikkiin

Volkswagen aikoo investoida Roadmap E:n ohjelman mukaisesti vuoteen 2030 mennessä yli 20 miljardia euroa sähköisen liikkumisen teollistamiseen, mutta myös uusimpaan akkuteknologiaan ja -tuotantoon. Niistä voi tulla lähivuosina pula, jos sähköautojen valmistusmäärät räjähtävät kasvuun.

Saksalaisvalmistajalla on akkuteknologiaa varten keskipitkän ja pitkän tähtäimen strategia. Ensimmäiseksi yritys aikoo keskittää Saksan Salzgitterissä sijaitsevaan huippuyksikköön konsernin akkukennojen ja -moduulien kehitys-, hankinta- ja laadunvarmistustoiminnot.

Salzgitteriin perustetaan myös Volkswagen-konsernin ensimmäinen pilottilinja tuotannon tietotaidon keräämiseen. Vuoteen 2025 mennessä konserni tarvitsee vuosittain yli 150 gigawattituntia litiumioniakkukapasiteettia pelkästään omaan tuotantoonsa.

Valtavan akkutarpeen täyttämiseksi Volkswagen on käynnistänyt myös tarjouskilpailu pitkäaikaisten strategisten kumppanien löytämiseksi Kiinasta, Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Hankintaprojekti on yksi autoteollisuuden historian suurimmista, arvoltaan yli 50 miljardia euroa, ja kattaa pelkästään konsernin omat sähköautojen MEB-rakenteelle perustuvat volyymimallit.

Volkswagen valmistautuu samalla jo seuraavaan aaltoon: solid state -akkuihin (kiinteä elektrolyytti), jonka yritys aikoo ottaa käyttöön yhteistyössä kumppaneidensa kanssa. Volkswagenilla on myös yhteisyritys Volkswagen Varta Microbattery Research Company.

Volkswagenin sähköautoilun Roadmap E:n sisältö

  • Konserni esittelee eri merkeillään 80 uutta sähköautoversiota vuoteen 2025 mennessä
  • Sähköisen liikkumisen teollistamiseen konserni kohdentaa yli 20 miljardia euroa
  • Akkustrategia: yli 50 miljardin euron maailmanlaajuinen tilausvolyymi kilpailutetaan eri akkuvalmistajilla.

Kuvat ja kaaviot: Volkswagen 2017

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017