Ricohin 3D-tulostimeeen uusi materiaali

Ricoh lanseeraa polybutyleenitereftalaattijauheen (PBT) teollisuusluokan AMS5500P-tyypin 3D-tulostimeensa. Materiaali laajentaa huomattavasti yrityksen 3D-tulostimien mahdollisuuksia lujien ja lämpöä kestävien kappaleiden tekemiseen.

Ainetta lisäävää valmistusta hyödyntävässä kehitystyössä havitellaan jatkuvasti kevyempiä komponentteja sekä säästöjä tuotantoajoissa ja prototyyppikustannuksissa. 3D-tulostus on laajenemassa erityisesti teollisuuden käytössä.

’’Polybutyleenitereftalaatti eli PBT on tärkeä materiaali: se on lujaa ja lämmönkestävää, minkä lisäksi se pitää muotonsa muovausprosessin aikana. Mikä tärkeintä, PBT:stä voidaan valmistaa melko tarkkaan lopullisia valmistusmäärityksiä vastaavia kappaleita, kertoo Greg Plowman, Ricohin European Additive Manufacturing Business Groupin johtaja.

PBT:tä voidaan käyttää monipuolisesti esimerkiksi autonmoottorien ja kylpyhuonekalusteiden sähkökomponenteissa. SLS-tulostimiin tarkoitetun PBT-jauheen ajatuksena on tuottaa ominaisuuksiltaan mahdollisimman hyvin ruiskuvalettuja kappaleita vastaavia tulosteita.

Asiakasmyyntiin tulostusjauhetta kaavaillaan vuoden 2018 puolivälissä. Ricoh esittelee PBT-jauheesta tuotettuja esimerkkitulosteita vuoden 2017 formnext-tapahtumassa, joka järjestetään Frankfurtin messukeskuksessa 14–17.11.2017.

LISÄÄ: Ricoh Filand (LINKKI) ja tuotetiedot Ricohin Euroopan 3D-yksikön sivulta (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017