Uutuustesteri radiohäiriöiden paikantamiseen

Matkapuhelinverkkojen häiriöttömän toiminnan takaamiseksi taajuusalueilla ei saa olla voimakkaita radiotaajuisia häiriölähteitä. Niiden paikantamiseen on Rohde & Schwarz julkistanut pienikokoisen kädessä pidettävä testerin ja lisäantennit ja ohjelmistot.

Epätoivottuja lähettimiä löytyy nykypäivän matkaviestinverkojen toiminta-alueilta. Ne heikentävät verkkokapasiteettia ja sitä kautta myös tilaajien saaman palvelun laatua. Tästä syystä häiriöiden metsästys on keskeinen kysymys matkaviestinverkkojen operaattoreille ja sekä Viestintävirastolle.

Rohde & Schwarzin MNT100 RF on kädessä pidettävä mittauslaite, joka optimoitu havaitsemaan, analysoimaan ja paikallistamaan häiriölähteitä 600 MHz:sta aina kuuteen gigahertsiin saakka. Näin voidaan kattaa kaikki tärkeimmät matkapuhelinverkkojen ja langattomien lähiverkkojen toimintataajuudet.

Uuden MNT100-laitteen toiminta perustuu nopeaan reaaliaikaiseen FFT-vastaanottimeen, älykkääseen signaalinkäsittelyyn sekä tarkoitukseen sopivaan antenniin. Laitteessa on monipuolinen radiotaajuinen esivalinta ja laaja dynamiikka, joka mahdollistavat erittäin matalan tason signaalien havaitsemisen myös tiheissä spektriympäristöissä.

Rohde & Schwarzilta on saatavissa radiotaajuisten häiriöiden paikantamiseen erilaisia lisälaitteita yksinkertaisesta manuaalisesta häiriön metsästyksestä pitkälle automatisoituun järjestelmään asti.

Manuaaliseen hakemiseen yritys tarjoaa HE400CEL-antennia ja automaattiseen toimintaan PC-pohjaista MobileLocator-ohjelmistoa ja magneettisesti kiinnittyvää suunnanhakuantennia.

LISÄÄ: Rohde & Schwarz (LINKKI), MNT-hakutekniikat (LINKKI)  ja tuotetietoa (LINKKI1, LINKKI2)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!