DNA valmistautuu tiedonsiirtomäärien kasvuun

Teleoperaattori DNA korvaa verkon runkolaitteita nykyistä tehokkaammilla laitteilla, joissa on moninkertainen tiedonsiirtokapasiteetti. Dataliikenteen kasvu jatkuu ja 5G:n tulo  jyrkentää mobiilidatan kasvukäyrää, yhtiössä uskotaan.

DNA ilmoittaa, että verkkolaitteiden vaihto on tulevat kolme vuotta intensiivisesti jatkuva projekti, joka hoidetaan ilman palvelukatkoja. Uudet runkolaitteet ja niihin liittyvät tukipalvelut toimittaa Ericsson.

Valittu Juniper Networksin reititinsarja MX2000 ja MX960 skaalautuvat verkon tarpeisiin ilman raskaita lisäinvestointeja ja muutostöitä.

’’Huolehdimme verkostamme myös ennakoivasti, sillä siten huolehdimme asiakaslupauksestamme eli hyvistä palveluista’’, sanoo DNA:n siirtoverkoista vastaava johtaja Mikko Kannisto.

Projektin jälkeenkin laitteita vaihdetaan aina kun kapasiteetin kasvattamistarvetta ilmenee.

DNA:n runkoverkko on kahdennettu, minkä vuoksi laitteiden vaihtaminen voidaan hoitaa ilman palvelukatkoja. Kansainvälisesti verraten DNA:n verkossa kulkee huomattavan paljon dataa, ja DNA:n verkon kapasiteetti on erittäin tehokkaassa käytössä.