Digitan LoRa-verkkoon 50 uutta tukiasemaa

Digita investoi IoT-verkkonsa kehittämiseen. Yhtiö on rakentanut syksyn aikana 50 uutta tukiasemaa eri puolille Suomea. Samalla verkon sisätilapeitto on kasvanut yhtiön mukaan suurimmissa kaupungeissa 40 prosentilla. Tavoite on vuoden 2018 loppuun mennessä 400 tukiasemaa ympäri Suomea.

Digitan verkko nopeuttaa erityisesti ekotehokkuuteen ja elämänlaadun parantamiseen keskittyviä Smart City- ja Smart Metering -kehityshankkeiden toteutumista. Digitan LoRa-verkon investointien myötä valmiudet kiinteistöjen sisätilojen IoT-ratkaisujen tukemiseen kehittyvät entisestään.

”Digita rakentaa vuoden 2017 aikana peräti 150 uutta tukiasemaa. Rakentaminen ei lopu vuonna 2018, vaan sen lopussa meillä tulee olemaan kaupallisessa käytössä 400 tukiasemaa’’ kertoo Digitan IoT-palveluiden johtaja Ari Kuukka.

Viimeisimmät tukiasemat otettiin  käyttöön pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Tampereella, Turussa, Salossa, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä.

Kilpailevia anturiverkkotekniikoita ovat Sigfox ja NB-IoT.

LISÄÄ: Uusiteknologia.fi:n IoT-aiheiset uutiset ja artikkelit (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!