Parempi sisäilma ja mobiilikuuluvuus saivat tunnustusta

Suomi 100 -juhlavuoden tunnustuspalkinto jaettiin uudne antenniliikeidean sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävän sisäilmamenetelmän kesken. Teknologiasta tuotteiksi –säätiö halusi valinnallaan palkita erityisesti nuoria yrityksiä. joiden palveluilla se katsoi olevan merkittäviä mahdollisuuksia vaikuttaa rakennusalaan.

Säätiön 20 000 euron tunnustuspalkinto myönnettiin StealthCaselle, joka on kehittänyt rakennuksen seinärakenteisiin integroitavan antennin. Se mahdollistaa mobiiliverkkojen toiminnan energiatehokkaissa rakennuksissa, joissa voi ilmetä kuuluvuusongelmia. Palkinno jaettiin torstaina Tampereella järjestetyssä kiinteistöalan vuosiseminaarissa.

Arviointiraati perusteli valintaa sillä, että tuote edistää kestävää ja tuottavaa rakennettua ympäristöä, ja että sillä on mahdollisuuksia menestyä myös kansainvälisillä markkinoilla. Tunnustuspalkinnon vastaanotti Stealthcasen toimitusjohtaja Janne Mansikkamäki.

Säätiö jakoi 10 000 euron tunnistuksen Sisäilmatutkimuspalvelut Elisa Aattelalle. Yritys on kehittänyt sisäilman toksisuuden analysointiin uudenlaisen, ilmankosteuden härmistykseen perustuvan näytteenotto- ja mittausmenetelmän.

Menetelmän avulla voidaan tutkia sisäilman toksisuutta ihmissoluille, sekä muita sisäilman laatuun vaikuttavia tekijöitä. Yrityksellä on lisäksi mahdollisuuksia menestyä myös kansainvälisesti. Tunnustuspalkinnon vastaanotti sisäilmatutkija Elisa Aattela.

Molemmat tunnustukset jakoi Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen.  Mukana palkittavien yritysten valinnassa olivat RAKLI, Talotekniikkateollisuus ja Rakennusteollisuus RT.

Lopullisen päätöksen tunnustuspalkinnon saajista teki säätiön hallitus, jossa on edustus Finprosta, Finnverasta, Työ- ja elinkeinoministeriöstä, Keksintösäätiöstä, Sitrasta, Tekesistä, Ympäristöministeriöstä, Iitin kunnasta ja Halton Oy:stä.

Kuvituskuva: DNA

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!