Elektroniikka integroituu puulistoihin

Oululainen TactoTek ja saksalainen Quin kehittävät luksusautoihin jalopuulistoja, johon on integroitu elektroniikkaa.  Rakenteessa on kapasitiivisia kosketuskytkimiä sekä valaistua pintaa.

Elektronisten toimintojen integroiminen laadukkaisiin materiaaleihin, kuten jalopuuhun, vastaa autojen uusimpiin muotoilutrendeihin. Yhdistämällä kosketuksella toimivia säätimiä perinteisiin materiaaleihin, voidaan auton matkustajille tarjota TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela (kuvassa) samankaltaisen käyttökokemuksen, mihin he ovat tottuneet esimerkiksi älypuhelimissa.

Toimitusjohtaja Jussi Harvela, TactoTek

“Quin on tunnettu somistelistojen valmistaja, jonka asiakkaita ovat luksusautomerkit ympäri maailman. Tämä yhteistyö toimii jälleen yhtenä esimerkkinä rakenteellisen elektroniikan (IMSE, Injection Molded Structural Electronics) monista sovelluskohteista’’, toteaa TactoTekin Harvela,

Oululaisyrityksen IMSE-ratkaisuissa kosmeettisena pintana toimii usein muovinen IML-kalvo. Quinin erityisosaamiseen puolestaan kuuluu materiaalien, kuten puun käyttäminen kosmeettisena pintana, ja pinnan viimeistely auton sisäosien laatuvaatimusten mukaisesti.

“Tulemme jatkamaan yhteistyötä TactoTekin kanssa laajentaaksemme tarjontaa eri käyttökohteisiin ja pintamateriaaleihin’’, lupailee Quin Klaus Bieniek. “Lisäksi voimme tarjota samaa muotoilua ja toiminnallisuutta sekä muovi- että puupintaisina versioina, joten ratkaisu soveltuu hyvin eri varustelutasojen autoihin”, Bieniek sanoo.

LISÄÄ: Tactotekin IMSE-tekniikka, Uusiteknologia 2/2016 (LINKKI) ja muut Tactotek-uutiset (LINKKI),

Kuva: TactoTekin rakenteellinen elektroniikka muuttaa jalopuuviilut älykkäiksi pinnoiksi.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017