Video: Lenovo kiihdyttää tekoälyhankkeitaan

Kiinalainen Lenovo yksinkertaistaa tekoälyhankkeiden kiihdyttämistä uusilla ratkaisuilla. Yritys on perustanut kolme uutta tekoälyn innovaatiokeskusta ja luo globaalia tekoälyn asiantuntijoiden yhteisöä. Katso videolta taustaa Lenovon tekoälypanostuksiin.

Yritykset ympäri maailmaa pitävät tekoälyä strategisesti tärkeänä ja samaan aikaan maailman datamassat kasvavat niin, että vuonna 2020 on olemassa noin 44 biljoonaa gigatavua dataa.

Tämä yhdistelmä vaatii Lenovon mukaan suurteholaskentaa, jolla voi käsitellä tietomassoja ja tuottaa siten uutta, toimintaa ohjaavaa tietoa liiketoiminnan ja tieteen tarpeisiin.

“Tekoälyllä on jo syvällinen vaikutus perinteisiin liiketoiminnan strategioihin ja tieteelliseen tutkimukseen. Organisaatioilla on nykyisin käytössään valtavia tietomassoja, mutta voidakseen todella hyötyä niistä ja menestyä, ne tarvitsevat tekoälyä”, sanoo Kirk Skaugen, Lenovon datakeskusryhmän johtaja.

Vastatakseen tarpeisiin Lenovo on juuri avannut kolme tekoälyn innovaatiokeskusta, jotka sijaitsevat Morrisvillessä Yhdysvalloissa, Saksan Stuttgartissa ja kotipesässä Pekingissä. Keskukset ovat osa Lenovon kertomaa 1,2 miljardin Yhdysvaltain dollarin investointeja tekoälyn tuotekehitykseen.

Asiakkaat voivat kytkeytyä Lenovon innovaatiokeskusten palveluihin etänä. Keskuksissa voi testata ja hioa tekoälysovelluksia sekä ajaa työkuormia suurteholaskentaan tarkoitetuissa järjestelmissä. Lisäksi asiakkaat voivat liittyä monipuoliseen asiantuntijoiden yhteisöön, jossa on mukana kumppaneita, datatieteilijöitä ja muita asiakkaita, sekä jakaa näkemyksiä ja kokemuksia.

Lenovo solmii myös kumppanuuksia innovatiivista tekoälytutkimusta tekevien asiakkaiden kanssa, kun nämä tutkivat koko ihmiskuntaa koskevia ongelmia. Tekoälyn voimalla pyritään esimerkiksi löytämään hoitoja sairauksiin, ymmärtämään ilmastonmuutoksen vaikutuksia yhä paremmin tai tunnistamaan vesipulan uhkaamia alueita.

“Uskomme, että koneet eivät korvaa ihmisiä, vaan auttavat meitä toimissamme kaikilla elämän alueilla. Siksi puhumme laajennetusta tekoälystä”, sanoo Madhu Matta, Lenovon DCG:n tekoälyryhmän johtaja. “Olemme luoneet ekosysteemin, joka tukee asiakkaitamme joka askeleella, kun he tutkivat tekoälyn soveltamista”, Matta sanoo.

LISÄÄ: Lenovon tekoälyn innovaatiokeskukset (LINKKI, video)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!