Teknologia tuo apua kestävyysharjoitteluun

Uusi urheiluteknologian kirja kertoo kestävyysharjoittelun periaatteista ja itse harjoittelussa. Suomalaisen urheiluteknologian kehittäjä Janne Kallion kirja esittelee teknologiaa ja laitteita eri urheilulajeissa sekä kertoo, mihin urheiluteknologian toiminnallisuudet perustuvat.

Yhä useammalla liikkujalla on GPS-kello ranteessa ja liikuntasovelluksia puhelimessa. Harjoittelussa käytettävät työkalut ovat muuttuneet hyppäyksittäin viimeisten vuosien aikana. Kahdenkymmenen markan pyörämittari ja muutaman kympin sekuntikello ovat vaihtuneet mittalaitteisiin, joiden laskentateho vastaa muutamien vuosien takaisia tietokoneita.

”Kirjan tavoitteena on yhdistää harjoittelun perusperiaatteet ja viimeisimmät vinkit teknologian käytöstä. Kirjan sisältö on pyritty kirjoittamaan objektiivisesti ottamatta kantaa liiaksi viimeisiin trendeihin tai uskomuksiin, joille ei ole löydetty tieteellisesti todennettua faktaa”, Suunnolla toimiva kirjan tekijä Janne Kallio toteaa.

Teknologiaa avataan merkittävien mittausteknologioiden näkökulmista sekä näihin perustuvien algoritmien avulla yleisimmistä toiminnallisuuksista.

”Lajien osalta kirjassa käsitellään uintitekniikan seuranta, pyöräilyn tehonmittauksen periaatteet ja juoksuintervallien analysointi. Lisäksi käydään läpi, mitä kannattaa huomioida ennen ja jälkeen kilpailusuoritusten sekä itse kisan aikana”, Kallio sanoo.

Taustaa Janne Kallion kirjoittamiselle antaa, että hän on työskennellyt Suunnolla lähes 10 vuotta. Hän on esimerkiksi perustanut Suunnolle Movescount-palvelun, kehittänyt SuuntoAppseja, globaalia verkkokauppaa sekä ollut rakentamassa Suunnon Spartan-tuoteperhettä. Vapaa-ajallaan Kallio on aktiivinen ikäsarjan triathlonisti.

LISÄÄ:  Treenaa tehokkaasti – Teknologia apuna kestävyysharjoittelussa, Janne Kallio, 192 s, ISBN 978-952-7196-44-1, hinta 32,90, Fitra (LINKKI) ja lisää suomalaisesta urheiluteknologiasta voit lukea Uusiteknologia-lehden  2/2016 Maria Mäntylän ja Petteri Alahuhdan artikkelista (LINKKI).

Kuva: Suunto

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!