Internetiin kytkettävä värinäyttö

Australialainen elektroniikkamoduulien valmistaja 4D Systems on kehittänyt sarjan pienikokoisia internettiin liitettäviä värinäyttöjä. Valmistaja kutsuu ohjelmoitavia näyttöuutuuksia IoT-termiä mukaillen IoD-näytöiksi (Internet of Displays).

4D Systemsin pienimpään IoD-09 näyttömoduuliin on integroitu langaton Wifi-yhteys, microSD/HDC-korttipaikka ja ruutuna on 0,9 tuuman sarja täysvärinen 80 x 160 pikselin TFT-LCD-näyttöpaneeli.

Moduulista on kaksi eri versiota: Läpijuotettava moduuli on suunniteltu harrastajille ja yrittäjille, jotka haluavat integroida sen nopeasti ja helposti mihin tahansa tuotteeseen.  Pintaliitosmoduuli on tarkoitettu massatuotannon integrointiin.

Näyttömoduuli on kooltaan 16,4 x 31,8 millimetriä. Moduuli on suunniteltu toimimaan 4.0-5.5V käyttöjännitealueella ja virrankulutus on maksimissaan ampeerin.

Moduulin prosessoriytimenä toimii Espressifin ESP8266 SoC-järjestelmäpiiri. Se tarjoaa tuen 802.11 b/g/e/I WLAN-standardeille sekä protokollille WPA / WPA2, WEP/TKIP/AES.

Moodulissa on kuusi vapaasti käytettävää GPIO-nastaa, joilla voidaan toteuttaa muun muassa SPI-, I2C-, UART- ja 1-wire-liitännät. Flashmuistia on neljä megabittiä  sovelluskoodille ja -dataa varten sekä 128 kilobitin SRAM-käyttömuisti, josta 80 kilobittiä käytettävissä käyttäjän omille sovelluksille.

Uutta näyttömoduulia ohjelmoida valmistajan integroidulla Workshop4-kehitysympäristöllä tai Arduino IDE-ympäristön avulla.

LISÄÄ: 4D Systems (LINKKI), tuotesivu (LINKKI), esittelyvideo (LINKKI), Workshop4 IDE (LINKKI), Arduino IDE (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017