Saattomuisti tunnistaa liitettävän laitteen

Microchipin EEPROM-piiri AT21CS11 on tarkoitettu erilaisten laitteiden tunnistamiseen. Sopivia kohteita voivat olla esimerkiksi lisälaitteiden tunnistaminen, aitouden varmistaminen tai lisälaitteen kalibrointitietojen välittämiseen.

Microchipin pienikokoinen AT21CS11-piiri kytkeytyy kohdejärjestelmään yhden tulo-/lähtö-johtimen kautta. Sama 1-wire-johdin toimii sekä tiedonsiirtotienä että piirin virtalähteenä. Näin liittämiseen tarvitaan vain yksi lanka ja maadoitus. Käyttöjännitealue on 2,7 – 4,5 volttia, joten laite sopii myös pienikokoisiin terveyslaitteisiin.

AT21CS11-piiri sisältää esiohjelmoidun sarjanumeron sekä neljä käyttäjän ohjelmoitavissa ja erikseen lukittavissa olevaa EEPROM-muistia. Piirin 256-bittinen tietoturvarekisteri sisältää yksilöllisen 64-bittisen sarjanumeron. Piirissä on muistikapasiteettia kaikkiaan yksi kilobitti.

Tiedonsiirtoprotokolla muistuttaa toiminnoiltaan I2C-protokollaa, mutta on toteutettu yhtä johdinta käyttäen. Maksimi tiedonsiirron kellotaajuus 125 kilobittiä sekunnissa.  Useita AT21CS11-piirejä voidaan kytkeä rinnakkain samaan väylään.

LISÄÄ: Microchip (LINKKI), AT21CS11-tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!