Tämä GPS-paikannin sopii konttikuljetuksiin – rajapinnat avoimeksi

Tamperelainen paikannuslaitteita ja -palveluita kehittävä Yepzon avaa ohjelmointirajapintansa yritysten omille sovelluksille. Suomalainen teollisuusyritys Valmet on mukana jatkokehittäjänä ensimmäisten joukossa. Sovelluksena on konttikuljetusten seuranta.

Paikantimen rajapinnan avaaminen on mahdollista, koska tamperelaisyhtiö hallinnoi koko ekosysteemiä mukaan lukien laitteet, palvelimet sekä mobiilisovellukset. Avoimen lähdekoodin mallin mukaisesti kuka tahansa voi kehittää teknologiaa edelleen tai yhdistää sitä omaan palveluunsa.

’’Olemme aina pitäneet tuotteidemme jatkuvaa kehitystä tärkeänä, siksi loimme Yepzonin ekosysteemin alusta lähtien sellaiseksi, että siihen on helppo integroitua. Tavoitteemme on kerätä maailmanlaajuinen niin yrityksistä kuin yksityishenkilöistä koostuva kehittäjien verkosto tuottamaan uusia ideoita paikanninlaitteidemme käyttämiseen, kertoo Yepzonin perustaja Otto Linna.

Tamperelaisyrityksen paikantimella ja Valmetin omaan automaatiojärjestelmään integroidulla Integrated Operations -tuotteella voidaan seurata maantiellä kulkevia konttikuljetuksia reaaliajassa Palvelu tarjoaa vaihtoehdon perinteisesti konttien paikantamisessa käytettäville RFID-lukijoille ja -tunnisteille.

’’RFID-tunnisteilla saadaan ainoastaan tieto siitä, että kontti on saapunut määränpäähänsä. Yepzonin mahdollistaman GPS-seurannan ansiosta tiedämme jatkuvasti, missä kontti tarkalleen liikkuu’’, kertoo Valmetin prosessiautomaation tuotepäällikkö Esa Sairanen.

Tällä hetkellä palvelua pilotoidaan, ja ensimmäinen Valmetin asiakas ottaa sen käyttöön tammi–helmikuussa 2018.

LISÄÄ: Yepzon (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!