Yli miljoona euroa suomalaiseen 3D-koulutuskeksintöön

Helsinkiläinen koulutusteknologian startup 3DBear on kerännyt yli miljoonan euron rahoituksen. Samalla 3DBear teki suomalaista koulutusteknologiahistoriaa olemalla ensimmäinen kotimainen kouluille palveluita myyvä edtech-yritys, joka on saanut yli miljoonan euron rahoituksen ja venture capital -sijoituksen Yhdysvalloista.

3DBear on ohjelmisto ja verkkoalusta 3D-tulostuksen ja lisätyn todellisuuden (AR) hyödyntämiseksi opetuksessa.  Se on saatavilla kaikkialla Yhdysvalloissa Junior Library Guildin kautta. Suomessa 3DBearin ohjelmistoa käyttää yli 100 koulua ja kirjastoa. Rahoituskierroksen yhteydessä 3DBearin uutena neuvonantajana aloittaa entinen pääministeri ja Nokian entinen johtokunnan jäsen Esko Aho. Hän tulee auttamaan suomalaisyritystä kansainvälistymisessä.

Kuva: 3DBear

”Tämä rahoitus mahdollistaa meille tuotekehityksen skaalaamisen sekä kansainvälistymisen isommilla resursseilla. On ollut huikeaa huomata, miten hyvin suomalaisten opettajien kanssa kehitetty koulutusteknologia ja pedagogiset ratkaisut toimivat esimerkiksi Yhdysvalloissa”, toteaa 3DBearin toimitusjohtaja Kristo Lehtonen.

3D-startupiin sijoittivat Venture Capital -rahasto Rethink Education VC New Yorkista, Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj, Baswaren hallituksen puheenjohtaja Hannu Vaajoensuu sijoitusyhtiönsä kautta, yksityissijoittaja Tero Lehtonen ja yhdysvaltalainen koulutusteknologian huippuosaaja Mitch Weisburgh. Yhtiön nykyisistä sijoittajista rahoituskierroksella olivat mukana Spinverse Group, brittiläinen enkelisijoittaja Glyn Eggar, SSH:n toimitusjohtaja Kaisa Olkkonen sekä Tekesin entinen pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara.

3DBear on käynyt läpi opetusteknologian alan parhaan eurooppalaisen yrityskiihdyttämön xEdun. Yrityksen kasvun ovat mahdollistaneet Tekesin, Finnveran ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön rahoitukset. 3Bear on kehittänyt tuotteitaan yhdessä lukuisten koulujen kanssa Suomessa ja Yhdysvalloissa sekä muun muassa Espoon kaupungin KYKY-yhteiskehitysprosessissa ja Opetushallituksen innovaatiohankkeissa.

Kuva: 3DBear

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!