Video: Saana-tunturista sininen LED-valaisimilla

Kilpisjärven Saanatunturi saa Suomen juhlavuoden kunniaksi harteilleen ainutlaatuisen sinisen valoviitan, joka toteutetaan parilla sadalla ledivalaisimilla. Katso videolta miltä Sanaa näyttää juhlavalaistuksessaan.

Saanan valaisu alkoi tänään hämärässä ja valot sammuvat huomenna 5.12 keskiyöllä. Tapahtuma virallinen osuus alkoi kello 16. Kilpisjärvellä- Netin kautta upeaa näkymää voi katsella kauempaakin.

Saanan valotaideteos on maailman ensimmäinen näin massiivisesti toteutettu valoteos. Erityisyyttä lisää se, että Luminous Saanaa voidaan ihailla yhtä aikaa kolmesta maasta: Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Saanan valotaideteos ”Luminous Saana” kuuluu Luminous Finland 100 -juhlahankkeeseen.  Sanan-kokoista valo teosta ei ole toteuttajien mukaan toteutettu mihinkään päin maailmaan. Valaistava alue on 2,5 miljoonaa neliömetriä. Toteutuksesta takana on Valoparta Oy ja valotaiteilija Kari Kola.

LISÄÄ: Luminous 100(LINKKI), tapahtumainfo (LINKKI) ja Ylen uutinen ja videokuvaa Saanan valaisuksesta (LINKKI) sekä suoraa nettikamerakuvaa (LINKKI). Tässä myös tietoa ja kuvaa aihemmista Luminous 100-valaistuksista (LINKKI) ja tapahtuman Facebook-sivusto (LINKKI).

Kuva: www.tosilappi.fi / Luonnoskuvan toteutus Tiia Pulkkinen.

Päivitetty 4.12.2017 klo 19.33