Koodia syntyy, mutta osaajapula huolestuttaa

Koodia Suomesta -järjestön jäsenyrityksistä suurin osa pitää uuden kyselyn mukaan alan kehitysnäkymiä niin Suomessa kuin maailmalla hyvinä. Peräti 70 prosenttia jäsenyrityksistä aikoo rekrytoida lisää henkilöstöä, mutta osaajapula paheneminen huolestuttaa.

Suomalaisissa ohjelmistoyrityksissä herättää huolta kasvumahdollisuuksia heikentävä osaajapula. Kyselyn mukaan jäsenyrityksistä aikoo rekrytoida lisää henkilöstöä tulevan vuoden aikana ja 82 prosenttia seuraavien kolmen vuoden aikana.

Kesällä julkaistun Eurostatin tilaston mukaan useampi kuin joka toinen (53 %) suomalainen ict-alan yritys kärsi rekrytointiongelmista. Jotta ohjelmistoyritysten lupaavat tulevaisuudennäkymät eivät hyydy osaavan työvoiman puutteeseen, on ongelmaan haettava nopeasti ratkaisuja.

Koodia Suomesta -järjestö vaatii alan koulutusmäärien lisäämistä. Toiseksi työntekijöiden sukupuolijakauma on saatava nykyistä tasaisemmaksi. Alalla työskentelevistä peräti 78 prosenttia on miehiä ja naisia on vain 22 prosenttia. Järjestö ehdottaa myös osaajien rekrytointia ulkomailta.

TAUSTAA: Koodia Suomesta ry on perustettu vuonna 2015. Yhdistyksellä on noin 200 yritystä jäsenenä. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää suomalaista ohjelmointiosaamista ja kehittää alan kilpailukykyä sekä varmistaa, että Suomi on jatkossakin hyvä maa alan toimintaan. Lisää

LISÄÄ: Koodia Suomesta ry (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock