Suomalaisyritykset pääsevät 5G-testiverkkoon

5G-testiverkon yhteisö-palveluympäristö (5GTN) avataan ensi maanantaina juhlallisin menoin. Oulun yliopiston ja VTT:n rakentaman 5G-testiverkon avulla yritykset ja yhteisöt voivat kehittää palveluitaan tieteellisen tutkimuksen ja testauksen tukemana. Avajaisseminaariin on suora videoyhteys.

Maanantain avajaisissa yrityksille esitellään 5GTN-yhteisön käytännön hyötyjä, julkistetaan palvelut ja yhteiskehittely-workshopin ohella tarjotaan mahdollisuus luottamuksellisiin keskusteluihin 5G-testiverkon asiantuntijoiden kanssa.

Kilpailu teknologiamurrosten hyödyntämisestä on kovaa eri toimialoilla, ja Suomella on 5G:n kehittäjänä etulyöntiasema suurten kansainvälisten toimijoiden rinnalla. Valtakunnallisen näkökulman videotervehdyksenä esittää liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

5GTN-yhteisön tarkoituksena on tukea 5G:n mahdollistamaa uudenlaista liiketoimintaa. Tulevaisuuden langattoman teknologian päälle on rakennettava täysin uudenlaisia palveluja.

”Nyt kun järjestelmän raamit on luotu, on aika kehittää 5G:n mahdollistamia sovelluksia. 5GTN kampusverkkoympäristö mahdollistaa uusien 5G tuotteiden ja liiketoimintamallien pilotoinnin todellisessa 5G verkossa”, sanoo akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskuksesta.

Myös esineiden ja asioiden internet saa lisäpontta 5G-tekniikasta. ”Osana testiverkkomme palvelutarjontaa avaamme kauan odotetun mobiilipohjaisen NB-IoT-verkon, joka mahdollista esineiden internetin testaamisen mobiililaitteilla.”, kertoo 5GTN-koordinaattori Atso Hekkala Teknologian Tutkimuskeskus VTT:ltä.

Jatkossa hänen mukaansa 5GTN-ympäristön testaustukea järjestelmä- ja laitetasolta sovelluksiin voi tilata räätälöitynä palvelutuotteina liittymällä 5GTN-yhteisöön.

LISÄÄ: Avajaisten ohjelma päivittyy 5G-testiverkon sivustolle (LINKKI), minkä kautta on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä tilaisuuteen. Julkistustilaisuus alkaa 11.12.2018 kello 12.30 Oulun yliopiston Saalastinsalissa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!