Suomesta virtapihi ARM-suoritin

Oululainen Minima Processor on tuomassa ensi vuonna ARM:n kanssa virtapihimmän version Cortex M3-suorittimesta. Mukana on suomalaisyrityksen virransäästöominaisuudet. Kerroimme tekniikasta jo huhtikuun Uusiteknologia 1/2017 -numerossa.

Minima Processor

Minima Processor on tehnyt yhteistyösopimuksen englantilais-japanilaisen ARM:n kanssa.

”Ensimmäinen ARM Cortex-prosessori, jossa on meidän teknologiaa, valmistuu ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla’’. kertoo Miniman toimitusjohtaja Toni Soini.

Yrityksen patentoitu tekniikka perustuu mikropiirien toimintapisteen optimointiin. Suomalaisyrityksen tekniikka tulee helpottamaan ARM:n Cortex M-suorittimen leviämistä IoT-sovelluksiin.

Cortex- M-piiriydintä käytetään jo nyt laajalti miljardeissa sulautetuissa järjestelmissä.

”15-20X: n energiatehokkuuden saavuttaminen IoT-sovelluspiireissä on tärkeää”, kertoo ARM:n tuotejohtaja Phil Burr. Se tarjoaa hänen mukaansa kätevän ympäristön piirikehittäjille, jotka haluavat luoda vähän energiaa käyttäviä IoT-laitteita.

LISÄÄ: Minima Processor (LINKKI), ARM (LINKKI), Minima-ARM-tiedote (LINKKI) ja Uusiteknologia 1/2017 -artikkeli (LINKKI, issuu) sekä video, jolla Minima Processor:n teknologiajohtaja Lauri Koskinen esittelee ARM:n Ron Mooren kanssa Ultra-wide dynamic voltage and frequency scaling (DVFS) -tekniikkaa (LINKKI, Youtube).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!