Teollisuusmyyjä uusille omistajille

Suomalaisen teollisuuden SKS -konsernin maahantuonti- ja järjestelmäyritykset saavat ensi vuoden tammi-helmikuusssa uudet omistajat. Vain SKS Toijala Works jatkaa entisessä omistuksessa, mutta nimi tulee muuttumaan pelkäksi Toijala Worksiksi. Ostajina ovat saksalainen LAPP ja ruotsalainen Axel Johnson International.

Mittavan yrityskaupassa saksalaisen LAPP-konsernin omistukseen siirtyvät SKS Automaatio Oy, SKS Connecto Oy ja SKS Connecto Polska Sp. z.o.o. Ruotsalaiselle Axel Johnson International -konsernille siirtyvät puolestaan SKS Control Oy, SKS Mekaniikka Oy, SKS Mechatronics Oy, SKS Sweden AB ja SKS Tehnika Oü.

LAPP-konserni on maailman johtavia kaapeleiden, johdinten, kaapelitarvikkeiden sekä -järjestelmien toimittajia. Tuotevalikoimassa on yli 40 000 tuotetta. LAPP-konsernissa on 17 tuotantolaitosta ja noin 3 400 henkilöä eri puolilla maailmaa. Viimeksi vahvistetulla tilikaudella sen liikevaihto oli 901 miljoonaa euroa.

Axel Johnson International on ruotsalainen perheyhtiö, jonka omistaa Antonia Ax:son Johnson perheineen. Konserniin kuuluu yli 90 yhtiötä, joissa työskentelee noin 3 000 työntekijää 30 maassa. Konsernin liikevaihto on noin 750 miljoonaa euroa vuodessa.

Useista yrityksistä muodostuva SKS Group on vuonna 1924 perustettu suomalainen perheyritys. Viime vuoden liikevaihto  oli 105,3 miljoonaa euroa ja yrityksen palveluksessa on 680 henkeä.  Konsernin päätoimipaikka sijaitsee Vantaalla.

Yrityskaupat astuvat voimaan arviolta ensi vuoden ammi–helmikuun vaihteessa, jos kilpailuviranomaiset hyväksyvät tehdyn sopimuksen.

Kuvituskuva: SKS Automaation kunnonvalvontajärjestelmä, joka perustuu langattomaan LoRa-anturiverkkoon.