Lisää patenttirahaa Nokialle

Nokia julkisti tänään solmineensa monivuotisen patenttilisenssisopimuksen kiinalaisvalmistaja Huawein kanssa.

Lisenssisopimuksen tarkemmat yksityiskohdat ovat Nokian mukaan luottamuksellisia, mutta yritys aikoo jatkaa käytäntöään julkistaa patenttilisensointiliiketoimintansa liikevaihto neljännesvuosittaisissa taloudellisissa katsauksissaan.

Nokia odotaa tiedotteensa mukaan tulouttavan sopimuksen tuottoja jo vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä sisältäen aikaisempiin kausiin kohdistuvan osuuden.  Sopimuksen voimassaoloaikana odotetaan myös muita lisätuloja.

”Huawei on sekä yksi Kiinan suurimmista yhtiöstä että maailman johtavista älypuhelinvalmistajista. Olemme iloisia voidessamme toivottaa heidät tervetulleeksi patenttilisenssinsaajiemme joukkoon”, sanoo Nokian lakiasiainjohtaja Maria Varsellona.

Nokia hyödyntää laajaa patenttisalkkuaan voimallisesti. Viimeksi yritys sopi patenttien käytöstä Applen kanssa. Toivottavasti rahaa riittää myös uuden tutkimiseen, jotta patenttibisnes ei hyydy lähivuosinakaan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!