Suomalaiset tykästyivät mobiilidataan – DNA:lla eniten maailmassa

Suomalaiset ovat kovia käyttämään mobiilidataa. Uusin todiste on konsulttiyritys Tefficient, jonka mukaan teleoperaattori DNA:n asiakkaat käyttävät liittymää kohden eniten mobiilidataa maailmassa. Ja sama tahti on myös muilla operaattoreilla. Elisa oli kolmas ja Suomen Telia kuudes.

Tefficientin tilastojen mukaan DNA:n liittymäkohtainen dataliikenteen määrä vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla oli keskimäärin 14,7 gigatavua  per liittymä ja kuukausi. Elisa oli selvityksessä kolmantena 12,2 gigatavulla ja Telian Suomen verkko kuudentena.  Vähiten dataa käytettiin nigerialaisen MTG:n verkossa.

Datan käyttö DNA:n liittymillä on edelleen nousukiidossa, sillä vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä määrä on noussut 16,5 gigatavuun. Tilaston toisella sijalla on itävaltalainen 3 (Drei), jonka vastaavat luvut vuoden 2017 ensimmäiseltä puoliskolta ovat 14,3 gigatavua per liittymä ja kuukausi.

Analyysissään Tefficient nostaa liittymien datarajattomuuden merkittäväksi datamäärien kasvun perusteeksi.

LISÄÄ: Tefficient raportti (LINKKI, pdf)

Kuva: DNA

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!