Suomi havahtui kyberturvallisuuteen

Kyberhyökkäykset uhkaavat yhä enemmän ja kasvavat päivä päivältä määrällisesti ja laajuudeltaan, kerrotaan Aonin julkaisemassa 2018 Cybersecurity Predictions -raportissa.  “Vuosi 2017 jää mieleen vuotena, joka viimeistään herätti suomalaiset yritykset kyberriskeihin”, arvioi Aon Finlandin kyberasiantuntija Lauri Kononen.

Aonin uusi tietoturvaraportin mukaan vuonna 2018 altistumisen kyberuhkalle odotetaan lisääntyvän kolmen trendin lähentymisen myötä: yritykset ovat yhä enemmän riippuvaisia teknologiasta, sääntelyviranomaisten halu suojella kuluttajatietoja lisääntyy ja aineettoman omaisuuden arvo kasvaa.

Myös uudet verkkoteknologiat IoT:sta tulevat lisäämään kybersuojauksen tarpeita.

’’Lisääntynyt palveluiden ulkoistaminen ja räjähdysmäinen IoT-laitteiden käyttö asettaa perinteisen riskienhallinnan haasteeseen, kun tulevaisuudessa riskienhallinnassa tulee huomioida myös sopimuskumppanien ja palveluntarjoajien käyttämien järjestelmien ja IoT-laitteiden turvallisuus”, kommentoi Christa Heinonen, Aon Finlandin kyberasiantuntija.

Raportin pääkohdat

  • Yritykset hankkivat kybervakuutuksen, kun hallitus ja johtoryhmä havahtuvat kybervastuuseen.
  • Kun fyysinen ja kybermaailma kohtaavat, riskienhallintajohtajat ovat keskeisessä roolissa hallitsemassa kyberuhkia yrityksenlaajuisena riskinä.
  • EU saattaa globaalit yritykset vastuuseen uuden tietosuoja-asetuksen (GDPR) rikkomuksista.
  • Rikolliset kohdentavat kyberhyökkäyksensä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, jotka tarjoavat palveluita globaaleille organisaatioille.
  • Koska salasanoja tullaan hakkeroimaan jatkossakin ja hakkerit kiertävät fyysisiä biometriikkoja, moniosaisesta todennuksesta tulee tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin. Yritykset ottavat käyttöön uusia todennusmenetelmiä, kuten kasvo- ja sormenjälkitunnistuksia.
  • Rikolliset tähtäävät transaktioihin, joissa palkintopisteet toimivat valuuttana. Tämä vauhdittaa ohjelmointivirheiden löytämisohjelmien hyödyntämistä
  • Kryptovaluutat tukevat kiristyshaittaohjelmien menestystä. Vuonna 2018 kiristyshaittaohjelmarikolliset kehittävät taktiikoitaan.
  • Yritykset aliarvioivat sisältäpäin tulevan riskin vakavuuden.

Lähde: Aon 2018 Cybersecurity Predictions -raportti.

Kuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017