Jättikokoinen nettinäyttö muuttuu uuden ajan infotauluksi

Interaktiiviset opastusnäytöt ovat yleistyneet eri puolilla Suomea. Niitä näkee kauppakeskuksissa ja erilaisissa matkailukohteissa. Nyt espoolainen Kuori Oy haluaa omalla Yeti-seinätietokoneellaan parantaa infotaulujen käytettävyyttä.

Kuori esittelee torstaina Hesingissä alkavilla Matka 2018 –messuilla Suoma ry:n osastolla uuden ajan infonäytön, joka pohjautuu Android-teknologiaan. Näin kaikki Androidille tehdyt sovellukset ovat hyödynnettävissä uudessa laitteessakin.

Yrityksen mukaan perinteisten infonäyttöjen käytettävyydessä ja sisällön määrässä ja jopa laadussa on usein kehittämistä. Siksi  infosovelluksen tekemisen helppous korostuu Android-käyttöjärjestelmällä merkittävästi räätälöityyn sisällöntuotantoon verrattuna.

Majoitusyritys tai kunta voi tarjota valmistajan mukaan laitteseeen esimerkiksi käännössovellusten avulla tekstin, puheen, ja kirjoituksen useilla kymmenillä eri kielillä esimerkiksi vastaanotossa. Google Maps -karttasovellus paikkamerkintöineen poistaa tarpeen rakentaa räätälöityjä kalliita karttoja.

Jättinäyttöön voidaan tuoda myös matkailukeskuksen tai kunnan kaikki omat sovellukset kuin julkisen liikenteen aikataulut, varausjärjestelmät, sekä kaupungin tai hotellin twitter-viestit ja mainokset.

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017