Algol laajentaa robottitoimintojaan – ostaa vaasalaisyrityksen

Algol ja vaasalainen Co-Automation ovat sopineet yrityskaupasta, jossa 75 prosenttia robottiautomaatiota toimittavasta Co-Automationista siirtyy Algol Technicsille. Algolilla on oikeus  lunastaa loputkin osakkeista myöhemmin.

Yhteistyöllä Algol ja vaasalainen Co-Automation hakevat parempaa otetta robotiikka- ja automaatioalalla.

“Tilauskantamme on tällä hetkellä niin voimakkaassa kasvussa, että tarvitsemme lisää kokeneita robotikka-alan osaajia”, Algol Technicsin toimitusjohtaja Martin Evers kertoo kaupan taustoista. Yrityskaupan myötä Algol Technics saa riveihinsä 25 uutta työntekijää.

Co-Automation on Vaasassa toimiva suunnittelun asiantuntijayritys, joka on ollut muun muassa edelläkävijä tuotannon 3D-suunnittelussa, jossa robottisolu voidaan ohjelmoida ja testata valmiiksi jo suunnitteluvaiheessa.

Co-Automation on kehittänyt automaatioon, robotiikkaan ja konenäköön perustuvia tuotteita ja niitä on jo tällä hetkellä käytössä Suomen lisäksi esimerkiksi Intiassa ja Meksikossa”, kertoo Co-Automationin toimitusjohtaja Sami Kivioja.

“Yhdessä voimme kasvaa nopeammin kuin yksin toimimalla. Algol-konsernin tuki mahdollistaa suurempien robotti- ja automaatiokokonaisuuksien toimittamisen”, sanovat Algol Technicsin toimitusjohtaja Martin Evers ja Co-Automationin toimitusjohtaja Sami Kivioja.

Algol Technics on Algol-konsernin materiaalinkäsittelyn osuus, joka tarjoaa sisälogistiikan ratkaisuja, muun muassa nostureita, robottisoluja, kuljettimia ja automaattivarastoja. Lisäksi yhtiö tarjoaa kunnossapito- ja huoltopalveluita. Väkeä on yli 170 ammattilaista eri puolilla Suomea.

Kuva: Co-Automation on suunnitellut robotiikkaratkaisuja esimerkiksi Wärtsilän tehtaille.