Video: Startupit kauppaavat ideoitaan avannosta – ArtiSun voitti

Oulussa järjestettävä Polar Bear Pitching on varmasti maailman oudoin startup-tapahtuma. Kyse on avannossa tehtävästä oman liikeideansa pitchaamisesta sijoittajille. Videolähetys on katsottavissa verkosta myös jälkikäteen.

Tapahtuma alkaa 6.2  kello 13.00 Oulun Torinrannassa järjestettävällä Dark Bear -semifinaalilla. Lisäksi oululaiset startupyritykset sekä Oulun yliopiston tutkimusryhmät esittäytyvät BusinessOulun järjestämässä Oulu Investor Dayssä 6.2 jo kello 12.00 alkaen.

Loppukisassa on mukana 12 startupia: ArtiSun, Cast Print, Connax, Cotio, Diske, Edible, Heat Experience, Kipuwex, Klever, Mailando, Spark Horizon ja TuSion App.

”Jos selviää avannosta, selviää mistä vaan”, mainostaa BusinessOulu sivullaan.

Finaalista kuvataan 5G-kelpoinen video Korean olympialaisia varten. Tapahtuman juontaa André Noël Chaker. Polar Bear Pitching järjestetään viidettä kertaa Oulussa.

Vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma yhdistää Suomen kansallisidentiteetin kulmakiven, sisun, moderniin, kansainväliseen businesskulttuuriin.

Päivitys 7.2.2018 Kilpailun pääpalkinnon ja 10 000 euron palkinnon voitti ArtiSun, joka valmistaa kasvien kasvun optimoivia LED-valaisimia. Voittaja valittiin kasvupotentiaalin ja pitchaussuorituksen yhteispisteiden perusteella. Kolme parasta yritystä pääsee lisäksi matkalle NanJingiin, joka tunnetaan myös Kiinan Piilaaksona. Kolmanneksi ja toiseksi kilpailussa sijoittuivat Cotio ja CastPrint. Ennen finalisteja myös ulkomaankauppa ja -kehitysministeri Kai Mykkänen pulahti avannossa puhumassa siitä, kuinka yritysten perustaminen on helpottunut vuosien myötä ja kuinka valtio nykyään tukee nuorten yrittäjyyttä. Voittajien  lisäksi muita mielenkiintoisia yrityksiä olivat muun muassa Kipuvex, joka valmistaa kipua objektiivisesti mittaavia laitteita sekä Edible, joka valmistaa syötäviä ruokailuväineitä.

LISÄÄ: Polar Bear Pitchingin (LINKKI)), Oulu Investor Day (LINKKI) ja finaali videoyhteydellä keskiviikkona 7.2.2018 klo 17.00 alkaen (LINKKI, video). Videolähetys on katsottavissa verkosta myös jälkikäteen samaisen linkin kautta.

Kuva: Videolähetyksestä