Reaaliaikaista päästöjenhallintaa – Oulusta

Suomalaisen Proventian bussien pakokaasujen puhdistusjärjestelmä on saanut Frost & Sullivanin teknologiapalkinnon. Osa järjestelmää on oululaisen Embelinin kehittämä IoT-alusta etäkäyttöineen ja reaaliaikaisine päästöseurantoineen.

Puhdistusjärjestelmässä käytetty Embelinin IoT-alusta mahdollistaa mobiilin liitettävyyden, datankeruun, paikannuksen ja etäohjauksen.

”Remuc tarjoaa Proventian pakokaasujen puhdistusjärjestelmälle luotettavan konnektiviteetin, reaaliaikaseurannan ja datankeruun’’, kertoo Embelinin toimitusjohtaja Kai Simula.

Oman IoT-alustan -kehitystyö sai alkunsa henkilöautojen polttoainelämmittimien ohjauksesta. Kehitystyön tuloksena tuote on kehittynyt sekä laitteiston, että ohjelmiston suhteen, joten alusta on muuteltavissa oululaisyrityksen mukaan esimerkiksi erilaisten antureiden kytkemiseksi.

Vuonna 2017 Embelin käynnisti yhteistyön Webasto Thermo & Comfort SE:n kanssa tuoden markkinoille uuden ”Webasto ThermoConnect” -nimisen ohjaintuotteen. Tuote on saatavilla tänä lämmityskautena Suomen ja Ruotsin markkinoilla ja ensi kaudeksi saatavuus laajenee koko Eurooppaan.