Etteplan ostaa lisää Android-osaamista

Suunnitteluyritys Etteplan vahvistaa ohjelmisto-osaamistaan ostamalla jyväskyläläisen Koodain Solutions Oy:n. Yritys on erikoistunut Android-ohjelmointiin.

Etteplanilla on Jyväskylässä ennestään jo lähes 200 työntekijää. Koodain Solutionsin kauppa vahvistaa erityisesti Android- kännykkäkäyttöjärjestelmää hyödyntävään ohjelmistosuunnitteluun. Viimeksi yritys osti pari vuotta sitten espoolaisen elektroniikkasuunnitteluun keskittyneen Espotelin.

”Koodain Solutionsilta Etteplaniin siirtyvät asiantuntijat vahvistavat merkittävästi kykyämme vastata asiakkaidemme digitalisaatiohaasteisiin ja lisäävät mobiilijärjestelmien ohjelmistosuunnitteluosaamista”, sanoo Etteplanin sulautetut järjestelmät ja IoT -palvelualueen johtaja Kari Liuska.

Koodain Solutions Oy:n 11 asiantuntijaa siirtyvät Etteplanin palvelukseen vanhoina työntekijöinä, myös alihankkijoiden kanssa yhteistyö jatkuu. Kauppa toteuttaa Etteplanin kasvustrategiaa, jonka ytimessä orgaanisen kasvun lisäksi on osaamisen vahvistaminen yritysostojen avulla.

”Siirtyminen Etteplaniin tuo meille paljon uusia mahdollisuuksia kehittää henkilöstömme osaamista osana suurempaa yhtiötä ja tarjota ohjelmistoratkaisuja aiempaa laajemmalle asiakaskunnalle”, Koodain Solutionin toimitusjohtaja Jukka Laurinmaa toteaa.

TAUSTAA: Etteplan

Etteplan suunnittelupalvelut kattavat teollisuuden laite- ja laitossuunnittelun, sulautettujen järjestelmien ja  IoT:n (esineiden internet) sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Vuonna 2016 Etteplanin liikevaihto oli 183,9 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 2 800 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa ja Kiinassa. Etteplan on listattu Nasdaq Helsinkiiin.

Kuvituskuva: Anroid-pohjaisia mobiilituotteita.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!