Video: Tekoälypuhelin ohjaa ajamista

Huawei tutkii jo tekoälymatkapuhelimella ohjattavaa autoa. Yrityksen “RoadReader”-projektissa hyödynnetään kännykän lisäksi esinetunnistusteknologiaa sekä puhelimess olecan tekoälypiirin oppimiskykyä, nopeutta ja suorituskykyä. Yritys demoaa ratkaisua ensi viikolla alkavilla Barcelonan mobiilimessuilla.

Huawei Mate 10 Pro:ssa käytettävä Kirin 970 järjestelmäpiiri sisältää tekoälylaskennan.

Huawei muunsi testaamansa Porcshen Panameran robottiautoksi, joka ei yrityksen tiedotteen mukaan vain näe mutta myös ymmärtää ympäristöään.

Tämä tarkoittaa Huawein mukaan, että se voi tunnistaa 1 000 esinettä mukaan lukien kissan ja koiran, pallon sekä pyörän ja sopeuttaa toimintansa havaintonsa mukaan.

Huawei Mate 10.

Useimmissa itsenäisesti liikkuvissa autoissa luotetaan kolmannen osapuolien käyttöperusteisten sirujen laskentavoimaan. Huawei haluaa kuitenkin  kyseenalaistanut tämän tarpeen käyttämällä myynnissä olevaa älypuhelinta.

RoadReader -projektissa hyödynnetään Huawei Mate 10 Pro-puhelinta, joka käyttää tekoälyä tunnistamaan muun muassa eläimiä sekä ruokaa ja auttaa havaintojensa perusteella ihmisiä ottamaan parempia kuvia.

“Älypuhelimissamme on jo erinomainen esineentunnistinominaisuus. Halusimme nähdä, voisimmeko lyhyessä ajassa opettaa puhelimen ei vain ajamaan autoa, mutta tunnistamaan esineitä ja opettaa se myös välttämään niitä”, sanoo Huawein Länsi-Euroopan markkinointijohtaja Andrew Garrihy.

Huawei esittelee RoadReader-projektiaan ja auton toiminnallisuuksia Barcelonan Mobile World Congress -messuilla. Yritys kutsuu messuosallistujia koeajolle, opettamaan ja ohjaamaan autoa erilaisten kohteiden tunnistukseen.

LISÄÄ: Video (LINKKI)

Kuva: Huawein videolta