Lähettimien kalibrointiin tarkka tehosensori

Rohde & Schwarz esitteli Barcelonan mobiilimessuilla uuden taajuusselektiivisen tehosensorin mobiililähettimien kalibrointimittauksiin. Uutuus toimii 50 MHz – 6 GHz:n taajuusalueella.

Rohde & Schwarzin uudessa NRQ6 –tehosensorissa yhdistyy valmistajan mukaan tehomittarin tarkkuus ja spektrianalysaattorin dynaaminen alue. Uuden laitteen avulla voidaan tehdä mittauksia -130 dBm:iin asti tarkasti.

Näiden ominaisuuksien, sekä erinomaisen lineaarisuuden ansiosta tällä tehosensorilla voidaan kalibroida lähettimen ulostulon teho yhdellä laitteella.  Sillä voidaan mitata tietyn kaistan jatkuvaa keskimääräistä tehoa maksimissaan 100 megahertsin kaistanleveyteen saakka.

Kaistakohtaiset tehon mittaukset voivat vähentää merkittävästi signaalissa mitattua kohinaa. Kaistanleveys voidaan määritellä ja asettaa automaattisesti. Tehosensorissa on valmiit asetukset, esimerkiksi 3GPP-spesifikaation mukaiselle LTE:lle.

Tehosensoria ohjataan webliitynnän kautta. Käyttäjät voivat mitata jatkuvasti keskimääräistä tehoa, analysoida pulssisignaaleja ja tehdä ACLR-mittauksia. Erilaiset automaattiasetukset sujuvoittavat käyttöä. Esimerkiksi mittaustaajuus ja signaalin

LISÄÄ: Rohde & Schwarz (LINKKI) wwja yhtiön muut MWC2018-uutuudet (LINKKI)