Metallin 3D-tulostus mullistaa tarjonnan

Jyväskyläisen 3D Formtech tuotantotiloissa alkaa huhtikuussa 2018 Suomessa harvinainen metallin 3D-tulostustoiminta. Uusi tuotanto tulee paikkaamaan kestävien metallisten 3D-tulosteiden kasvavaa kysyntää.

Jyväskylän Seppälään odotellaan parhaillaan uutta hankintaa: EOS M 290 -3D-tulostinta. Se vastaa ominaisuuksiltaan ja tuotantokapasiteetiltaan (tulostustilavuus 250 x 250 x 325 mm) erityisesti teollisuuden tarpeisiin.

Hankittu 3D-tulostin on harvinaisuus niin Suomessa kuin laajemmin Pohjoismaissakin.

Metallin 3D-tulostus avaa uusia mahdollisuuksia kaikelle teolliselle tuotannolle. 3D-tulostamalla pystytään valmistamaan täysin uudenlaisia metallikomponentteja, joiden valmistaminen on koneistamalla ollut hyvin vaikeaa, mahdotonta tai erittäin kallista.

’’Valmistamamme metalliset 3D-tulosteet eivät ole prototyyppejä, vaan lopullisia, käyttövalmiita, tuotanto-osia”, kertoo uuden koneen hankkinut 3D Formtechin yrittäjä Toni Järvitalo. 3D-tulostamalla valmistettujen metallikappaleiden laadusta ja kestävyydestä kertoo hänen mukaansa myös se, että niitä käytetään muun muassa lento-, lääke- ja autoteollisuudessa.