VTT järjesteli johtoaan – uusi ulkomaanjohtaja

Teknologian tutkimuskeskus VTT on tehnyt laajan nimityskierroksen. Täysin uusi tehtävä on VTT:n kansainvälisten asioiden johtaja, johon on nimitetty huhtikuusta lähtien diplomi-insinööri Ilmari Lastikka. Hänen lisäkseen VTT:ssä on tehty muitakin tehtävänimityksiä.

Kansainvälisten asioiden johtaja Ilmari Lastikka, VTT

Lastikka siirtyy VTT:lle Neste Oy:stä, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2004 lähtien. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus kansainvälisten suhteiden hoitamisesta yhtiön EU-edunvalvojana. Lisäksi hän on ollut mukana laajentamassa Nesteen kemian teollisuuden tuotteistusta biokemikaaleihin.

”On ensiarvoisen tärkeää, että VTT:llä on hyvä keskusteluyhteys päätöksentekoon ja Euroopan laajuisiin verkostoihin myös jatkossa”, toteaa VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.

VTT:n tutkimuskeskuksen kaupallisista toiminnoista vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty diplomi-insinööri Mika Toikka. ​​ Toikka on työskennellyt VTT:n asiakas- ja liiketoiminnan kehitysjohtajana.

VTT:n Myynti- ja asiakaskumppanuudet -yksikön johtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Sonja Hilavuo. ​​ Aiemmin hän toimi VTT:n tietointensiivisten tuotteiden ja palvelujen asiakas- ja liiketoiminnan kehitysjohtajana.

Filosofian maisteri Jenni Santalo on nimitetty VTT:n markkinointi- ja viestintäjohtajaksi. VTT:lle hän siirtyi Tieto-konsernissa, jossa hän on toiminut vuodesta 2011 lähtien useassa eri markkinointi- ja viestintäpäällikön tehtävässä.

TkT Jussi Hiltunen on aloittanut VTT:llä painetun älyn tutkimusprofessorina. Hän vastaa painetun elektroniikan ja optiikan tutkimuksen edistämisestä kohti sovellettua hyödyntämistä. Tavoitteena on kasvattaa painomenetelmien osuutta kokonaisvalmistusketjussa.