Amazon halajaa ääniohjaukselleen suomalaisosaajia

Amazonin Alexa-puheohjaukselle haetaan oman rahaston avulla uusia kehittäjiä. Maailmanlaajuiseen kehitysohjelmaan yritys haluaa mukaan eurooppalaisten startup-yritysten kanssa myös puheohjauksen suomalaisosaajia.

Alexa Accelerator -ohjelmaa isännöidään Seattlesta käsin, mutta enimmillään kolme yritystä voi tehdä töitä Lontoon toimistosta käsin. Tämän ansiosta ohjelma on entistäkin houkuttelevampi eurooppalaisille startupeille.

Ohjelmaan haetaan yrittäjiä älykotien, viihteen, finanssialan, oppimisen ja muiden mahdollistavista teknologioista.

Amazonin Euroopan ja Afrikan alueen pilvipalveluiden liiketoimintajohtaja Darren Mowry ennustaa, että startupeilla Suomesta ja muista Pohjoismaista on hyvä mahdollisuus päästä suosittuun ohjelmaan mukaan.

”Mielestämme pohjoismaiset startupit painivat johdonmukaisesti kokoaan ylemmässä sarjassa verrattuna muihin maantieteellisiin alueisiin. Tämä tarina voi helposti toistua ääniteknologiassa”, Mowry sanoo.

Amazonin pilvipalvelut eli Amazon Web Services kehitti puheentunnistuksen ja luonnollisen puheen tunnistusteknologioita, jotka pyörittävät Alexaa. Mowryn mukaan startupeilla on oiva tilaisuus hyödyntää yrityksen pilviteknologiaa kääntäessään hyvän idean liiketoimintamenestykseksi, joka voidaan skaalata globaalille tasolle.

LISÄÄ: Alexa Accelerator -ohjelma (LINKKI) ja Alexa-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuva: Amazonin Alexa-kehityslaite