Keysightilta 5G NR -testipaketti

Tulevien 5G-verkkojen ja tilaajalaitteiden on vastattava uusia standardeja ja tuettava uusia laajennettuja taajuuksia, pienempiä vasteaika ja aaltomuotoja. Tämän varmistamiseksi Keysight esitteli Barcelonan Mobile World Congress 2018 -messuilla uuden 5G NR-testauskoosteensa.

Keysight esittelee ensimmäiset neljön  Gbps:n datan läpäisykyvyn saavuttavan 28 gigahertsin taajuudella toimivan 5G-testipaketin. Testijärjestelmä on toteutettu yhtiön aiemmalla 5G-verkon emulaattorilla, joka on integroitu mmWave OTA -ratkaisuihin. Laitteistolla pystytään tekemään radiotaajuus-, toiminta- ja suorituskyvyn testaaminen.

Keysight uutuus täyttää ensimmäiset kaupallisesti saatavilla olevat 3GPP Release 15 TS 38 5G -spesifikaation mukaiset 5G New Radio (NR) -ratkaisut. Se kattaa koko 5G-tuotteen suunnittelusyklin ja lupaavat näin nopeuttaa 5G tuotekehitystä ja validointia.

Keysightin 5G NR -ohjelmistoratkaisut mahdollistavat piirivalmistajien ja laitevalmistajien simuloida, testata ja validoida uusimpia piirisarjoja ja laitteita. Keysightin ratkaisut jäljittelevät 5g-verkkoa ja niiden avulla voidaan testata niin tilaajalaitteita kuin tukiasemiakin. Niiden avulla voidaan simuloida myös Keysightin mukaan jopa massiivisia tilaajakäyttäytymisskenaarioita.

Uusiin tuotteisiin kuuluvat W1906EP SystemVue 5G-kantataajuusvakuutuskirjasto simuloimaan 5G NR -signaaleja, N7631C Signal Studio Pro 5G NR aaltomuodon luomiseen sekä 89600 VSA BHN -ominaisuus 5G NR -modulaatioanalyysille. N9085E 5G NR X -sarjan mittaussovellusohjelmisto mahdollistaa 5G NR-signaalianalyysin.

Testausohjelmistot on suunniteltu yhteen Keysightin laajaan signaaligeneraattorien ja signaalianalysaattoreiden kanssa. Keysight esitteli Barcelonassa myös uuden ei-signaloivan mmW-lähetinvastaanotinratkaisun, joka kattaa 28 GHz- ja 39 GHz-taajuuskaistat.

Keysight esitteli  tapahtumassa lisäksi integroidun solukkoverkon ja wifi-protokollien yhteyskäytön testaamiseen. Ratkaisun avulla voidaan samanaikaisesti mitata solukko- ja wifi-dataliikennettä kaikissa OSI-mallin kerroksissa 1-7.

LISÄÄ: Keysight (LINKKI) ja Keysigtin 5G NR -testaus (LINKKI)