MWC18: 5G-testikammio antenni- ja laitemittauksiin

Rohde & Schwarz esitteli  Barcelonan mobiilimessuilla uuden liikuteltavan 5G-antennien ja -vastaanotinten OTA-testauskammion. Uutta Barcelonassa esitteli messuvieraille Rohde & Schwartsin tuotepäällikkö Iratxe Fernandez Anton.

Uudella R&S ATS1000 -antennitestausjärjestelmällä 5G-verkkojen aktiivi- ja passiiviantennit sekä vastaanottimet voidaan testata suojatussa RF-testikammiossa. Ratkaisu mahdollistaa antennien karakterisoinnit kaukokentässä sekä ensimmäiset 3GPP 5G NR –standardin mukaiset RF-mittaukset millimetriaallonpituudella.

Antenni- ja vastaanotinmittaukset ovat mahdollisia taajuusalueella 18 GHz – 87 GHz, joten mukana on myös ehdotetut uusia millimetriaaltotaajuuskaistat. Laitteisto koostuu räkkikokoisesta pyörillä varustetusta, RF-testikammiosta, jossa on alustat testattaville laitteille ja antureille, sekä laajakaistaisesta mittausantennista.

Lisäksi tarvitaan mittauslaitteiden lisäksi 5G-testauksiin sopiva R&S AMS32 –antennimittausohjelmisto. Sen avulla voidaan mitata nopeasti 5G-antenniryhmien säteilykuviot erittäin tarkasti. Testattava laite voidaan suunnata tarkasti asemointilaserilla.

Kun R&S ATS1000 –testausjärjestelmä yhdistetään R&S TS8980 5G RF-testausjärjestelmän kanssa voidaan OTA-mittauksena mitata kriittisiä RF-parametreja, kuten teho, ACLR ja EVM.  Sen avulla voidaan hoitaa myös uusien 5G-komponenttien 3D-karakterisointi, verifiointimittaukset ja toiminallisuuden testaus.  Sitä voidaan käyttää etänä automatisoidussa lopputestauksessa.

LISÄÄ: Rohde & Schwarzin 5G-sivusto (LINKKI) ja ATS1000-antennikammion esittelyvideo (LINKKI)

Kuvat: Rohde & Schwarz