Raspberry Pi3-korttikoneesta plusmalli

Raspberry Pi 3 Model B+ on uusin versio suositusta yhden piirilevyn tietokoneestaan. B+ malli sopii opiskelijoille, harrastajille, insinööreille sekä ammattilaisille moneen eri käyttöön ja tarpeeseen. Aiempi Pi 3 Model B säilyy edelleen tuotannossa. Uutuuskortit valmistetaan Isossa Britanniassa.

Raspberry Pi 3 Model B+ -kortti perustuu 1.4 GHz: n nopeudella toimivaan Broadcom BCM2837 (SoC) -suorittimeen. Sen ilmoitetaan olevan jopa kymmenen prosenttia nopeampi kuin nykyinen Raspberry Pi 3 -mallin B:n prosessori.

Broadcomin BCM2837-prosessorissa on neljä ydintä, joka integroi ARM A53 -prosessorin ydinklusterin, joka suorittaa 64-bittisen ARMv8-käskysarjan.

Prosessorin multimediakäsittelykapasiteetti sisältää tuen H.264, MPEG-4-dekoodausta (1080p30), H.264-koodausta (1080p30) ja OpenGL ES 1.1, 2.0 -grafiikkaa.

Model B+ mallissa on myös 1 Gt: n LPDDR2 SDRAM -muisti ja Cypressin langaton yhdistelmäpiiri. tarjoaa IEEE802.11AC: n mukaisen kaksikaistaisen 2,4 GHz: n ja 5,0 GHz: n wifi- sekä Bluetooth BLE-yhteydet.

Uudessa plusversiossa on  Gigabit Ethernet USB 2.0 kautta, joiden avulla neljästä USB 2.0 -portista saadaan maksimissaan 300 Mbit /s-nopeus.  B+ malli säilyttää 40-pin GPIO-portin. Ääni-/videoliitännät sisältävät HDMI- ja MIPI DSI / CSI-display kameraportit sekä neljänapaisen stereolähdön ja komposiittivideoportin.

Edellisiin malleihin verrattuna B+ mallissa on parannettu lämmönhallintaa, mutta säilytetty B-mallin koko sekä pääportit. Näin sen kautta voidaan hyödyntää aiemman mallin kameroita, koteloita sekä teholähdettä.

LISÄÄ: Raspberry-sivusto (LINKKI), Pi 3 Model B+ -tuotetiedot ja video (YE, LINKKI), Raspberry-paketin unboxing-esittelyvideo (Farnell 14 Elements, LINKKI)  sekä Wikipedia-sivuston Raspberry-tiedot (LINKKI). Lisää yhden kortin tietokoneista Uusiteknologia.fi:stä (LINKKI).

Kuvat: Raspberry Pi3 Model+ -videolta ja Yleiselektroniikka/RS Components