Lämpökamera tablettitietokoneeseen

Panasonic tuo tarjolle teollisuusolosuhteisiin sopivan tablettitietokoneen, joka on varustettu amerikkalaisen FLIR-yhtiö Lepton -lämpökameralla. Pienikokoisen 7-tuumaisen Windows 10 -tabletin avulla voidaan lämpökuvia ottaa ja käsitellä heti tuoreeltaan.

Panasonic Toughpad FZ-M1-tabletin lämpökamera sisältää 160 x 120 -lämpöresoluution, ja sen lämpötila-alue ulottuu -20 C-asteesta +400 C-asteeseen. Tabletin lämpökamerasovellus on yrityksen itsensä kehittämä, ja se tulee saataville Standard- ja Pro-versioina (erillisellä lisenssillä).

Tablettitietokoneessa toimivan sovelluksen avulla käyttäjät voivat mitata esimerkiksi korkeimman ja matalimman lämpötilan, ottaa valokuvia tai tallentaa videokuvaa. Kuviin voi tarvittaessa liittää QR-koodeja tai muuta metadataa, ja ne voi viedä muihin sovelluksiin.

Tablettitietokoneessa on Intel Core- tai Atom Core -suoritin ja Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmä. Akkukestoksi luvataan kahdeksan tuntia ja lennossa (hot swap) vaihettavalla lisäakulla 16 tuntia. Laitteen kosketusnäyttö on luettavissa myös auringonvalossa, ja sitä voi käyttää tarvittaessa niin styluksella kuin hanskat kädessäkin.

Lämpöominaisuuksien lisäksi laite voidaan varustaa viivakoodinlukijalla, sarjaportilla, 4G-tietoliikenneyhteyksin tai Smartcard-lukijalla. Laite kestää valmistajan mukaan pudotuksen jopa 180 cm:n korkeudelta. Se on suojattu nesteiltä ja pölyltä IP65-standardin mukaisesti.

Panasonic Toughpad FZ-M1 Thermal Imaging -ratkaisu tulee saataville maaliskuussa 2018. Laitteen ohjehinta on alkaen noin 1300 euroa (alv. 0).  Lämpökameraoptio tulee saataville myös muille Panasonicin laitteille myöhemmin tänä vuonna.

LISÄÄ: Panasonic Tough (LINKKI) ja Suomen edustaja Kauko Oy (LINKKI)