Wärtsilä suuntaa merenkulun älytekniikoihin

Wärtsilä hankkii paikannustekniikka kehittävän Transasin vauhdittamaan visiotaan merenkulun älykkäästä ekosysteemiään. Brittiyritys on luonut koneoppimista ja tekoälyä hyödyntävän yhtenäisen pilvipohjaisen alustan, jonka avulla voidaan ohjata kaikkia merenkulun ekosysteemin toimintoja.

Vuonna 1990 perustettu Transas on kansainvälisesti johtava merenkulun navigointiratkaisujen toimittaja, jonka valikoima sisältää täydellisiä komentosiltaratkaisuja, digituotteita ja karttoja.  Yritys on markkinajohtaja myös merenkulun simulointi- ja koulutuspalveluissa, laivaliikenteen ohjauksessa, valvonnassa ja tukipalveluissa.

Transasilla on noin 1 000 työntekijää, jotka siirtyvät osaksi Wärtsilän Marine Solutions -liiketoimintayksikköä. Yhtiön ohjelmistoinsinööritiimi on jatkossa avainasemassa tukemassa Wärtsilän älytuotteiden kehitystä.

Yrityskaupalla Wärtsilä ottaa merkittävän askeleen pyrkimyksessään kehittää kestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla. Yritys  tukee myös lupausta uudistaa alaa disruptiivisesti: luomalla ekosysteemin, jossa digiyhteydet läpäisevät koko toimitusketjun turvallisilla ja älykkäillä pilvipohjaisilla sovelluksilla.

Yrityskaupan arvo on 210 miljoonaa euroa (yritysarvo), ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2018 toisella neljänneksellä.

Kuva: Wärtsilän tulevaisuuden merenkulun älykäs ekosysteemi on visio, jossa älykkäät alukset linkittyvät älyteknologialla varustettuihin satamiin sekä niiden ulkopuolelle.