Aalto 3D Printing Days2018: Lopputuotteiden valmistus korostuu 3D-tulostuksessa

Nykyisin 3D-tulostusalan liikevaihdosta 60 prosenttia tulee lopputuotteiden valmistuksesta, kertoo Wohlersin vuosiraportti. Luku sisältää asiakkaille tuotteiden mukana toimitettavat komponentit sekä erilaiset tuotannon työvälineet. Alue on esillä tulevilla Aalto 3D Printing Days-tapahtumassa, joka koostuu FIRPA:n kongressista ja Nordic 3D Exposta.

Vakavan lopputuotevalmistuksen suhteellisen osuuden kasvu on varsin nopeaa. ’’Vielä kymmenen vuotta sitten vain alle 10 prosenttia koko alan liikevaihdosta oli tällaista valmistustoimintaa’’, kertoo Aalto-yliopiston tutkimuspäällikkö Jukka Tuomi.

3D-tulostusalan viimeisimmät merkittävimmät uutiset ovat liittyneet lopputuotevalmistuksen sovelluksiin ja varsinkin metallien 3D-tulostukseen. Esimerkiksi Siemens on julkistanut yli 20 miljoonan euron investoinnin metallikomponenttien 3D-tulostukseen Ruotsissa sijaitsevassa Industrial Turbomachinery yksikössään.

Myös kirjoitinvalmistaja HP on tulossa metallikomponenttien 3D-tulostukseen. Yritys aloitti muovikomponentteja valmistavan 3D-tulostimen toimitukset viime vuonna. Yrityksen odotetaan kertovan lähiaikoina  metallikomponenttien 3D-tulostusratkaisuistaan.

Kasvusta lopputuotteiden 3D-tulostuksesta kertoo. huhtikuun 3D-tulostustapahtumassa amerikkalaiskonsultti Terry Wohlers. Hän on FIRPA 20th Anniversary Conferencen pääesiintyjä Espoon Dipolissa. Kongressi on osa Aalto 3D Printing Days tapahtumaa Espoon Dipolissa 18.-19.4.2018.

Konferenssissa on mukana tutkijoiden lisälksi esiintyjiä muun muassa Siemensiltä ja HP:ltä. Kongressin lisäksi 3D-NORDIC3DEXPOssa on alueen uusimpia tuotteita ja palveluja. Mukana on myös  3D-tulostusmateriaaleja kehittänyt UPM.

Kuva: HP