NB-IoT-tekniikkaa startup-kehittäjille

Elisa ja espoolainen IoT Paja tarjoavat startupeille mahdollisuuden kehittää NB-IoT-teknologiaa hyödyntäviä innovaatioita Elisan verkossa. IoT Paja tarjoaa startuppien ja PK-yritysten käyttöön hyvin varustellun kehityslaboratorion Espoon Keilalahdessa.

Uuden NB-IoT-teknologian myötä voidaan hyödyntää antureita, joiden akku kestää jopa useita vuosia. Tekniikka mahdollistaa hyvin pieneksi rajoitetun datasiirron, jonka hyödyt tulevat esille merkittävästi pienentyneenä virrankulutuksena.

’’Pienen virrankulutuksen IoT-ratkaisut ovat kuuma aihe koko maailmassa. Sen myötä on mahdollista kehittää innovaatioita, jotka eivät ole riippuvaisia virranjakelusta’’, kertoo IoT Pajan toimitusjohtaja Matti Hellgrén.

Pienemmän virrankulutuksen lisäksi NB-IoT tarjoaa Elisan mukaan perinteistä mobiiliverkon teknologiaa laajemman peittoalueen ja paremman kuuluvuuden sisätiloissa. Samalla pienelläkin alueella voi olla verkkoon liitettynä entistä suurempi määrä laitteita.

IoT Pajalla on seitsemän osaajaa auttamassa yrityksiä kehittämään tuoteidean prototyypiksi. Viime syyskuussa perustettu säätiö auttoi viime vuonna noin kolmeakymmentä yritystä ja tänä vuonna on tavoitteena tukea yli sataa yritystä.

LISÄÄ: IoT Paja (LINKKI) ja aiemmat IoT Pajaa kosveat uutiset (LINKKI)

Kuva: IoT Paja