Inteliltä uusi Core i9-prosessori – plussaa myös aiempiin

Intel näkee kasvavaa kysyntää nopeille kannettaville tietokoneille, jotka voivat tarjota työpöydän kaltaisen suorituskyvyn. Siihen yritys tyo uuden kahdeksannen sukupolven Core i9-prosessorin, joka yleistynee aikanaan myös sulautettuissa korttituotteissa.

Intelin uusi Core i9-8950HK -prosessori on ensimmäinen kannettavien mikrojen Intel-prosessori, jossa on kuusi ydintä ja 12 säiettä. Siinä on käytössä uusi Intel Thermal Velocity Boost (TVB), joka mahdollistaa prosessorin kellotaajuuden nostamisen jopa 4,8 GHz saakka. Suurin kellotaajuus voidaan saavuttaa, kun prosessori on lämpötilassa 50° C.

Intelin Core i9 tuotantoversiona.

Uudet Core i9-prosessorit pystyvät tuottamaan viihdepuolella peligrafiikkaa jopa 41 prosenttia edellistä sukupolvea nopeammin. Sisällöntuotannossa 4K-videota voidaan muokata jopa 59 prosenttia aikaisempaa nopeammin. Piiri tarjoaa tukea myös Windows Mixed Reality Ultra -soveluksiin.

Uuden Intel Core i9 -prosessorin julkistuksen yhteydessä Intel julkisti myös uuden Intel Core -alustan laajennuksen, joka yhdistää Intelin kahdeksannen sukupolven Core prosessorit nopeaan kiihdytystarkoituksiin tehtyyn Intelin Optane-muistiin.

Uutuusmuisti  lisää myös SATA-pohjaisen tallennusteknologian suorituskykyä. Yritys on julkaissut Data Drive Acceleration -toiminnon, joka tarjoaa lisävauhtia suurelle toissijaiselle kiintolevyasemalle.

Intel julkisti Core i9:n lisäksi päivityksen aiempiin Core prosessoriperheisiin. Ne hyödyntävät samaa Coffee Lake -alustaa ja 14nm ++-prosessitekniikkaa. Laajennetut suorittimet tulevat Core i5 +, i7 + ja i9 + -tunnuksilla. Lisäksi esiteltiin gigabitin Wifi-ratkaisu.

LISÄÄ: Intel (LINKKI)