Suomalaiselle älysormukselle muotoilupalkinto

Oura-älysormus on saanut tunnetun Red Dot -muotoilupalkinnon. Palkinto myönnettiin oululaisen älysormuksen uusimmalle versiolle, jotka julkistettiin viime vuoden marraskuussa. Muotoilukilpailuun osallistui töitä yli 59 maasta.

“Uudet Oura-sormukset ovat monien satojen suunnittelukierrosten lopputulos. Etenimme millien kymmenesosien tarkkuudella kohti lopullisia designeja, jotta sormus olisi sekä keräily- että käyttöesine”, sanoo Kari Kivelä, Ouran perustajajäsen ja teknologia- ja muotoilujohtaja.

Oura-älysormus mittaa unen laatua, kehon palautumista ja päivittäistä aktiivisuutta. Uusin versio julkistettiin marraskuussa ja toimitukset alkavat vielä huhtikuun aikana. Ennakkotilauksia on tullut jo yli 20 000, yli 50 maasta. Sormukset valmistetaan elektroniikan sopimusvalmistaja Sanminan tehtaalla Haukiputaalla.

Uusi Oura on ensimmäiseen versioon verrattuna pienempi ja akunkesto pidempi. Sormus keskustelee kännykkäsovelluksen kanssa Bluetoothin välityksellä. Sormuksessa on ARM Cortex-pohjainen suoritin.

TAUSTAA: Maailmanluokan muotoilukilpailu

Red Dot on yksi maailman suurimmista design-kilpailuista palkitsee tuotteita, jotka ovat korkealaatuisia, käytännöllisiä ja innovatiivisia. Viime vuonna suomalaisyrityksistä palkinnon sai lahtelainen Merivaara ledipohjaisella Q-Flow leikkaussalivalaisimellaan (LINKKI, uutinen).

Red Dot Design Award jakautuu kolmeen osa-alueeseen: Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Communication Design ja Red Dot Award: Design Concept.

Red Dot Award’n organisoi Design Zentrum Nordrhein Westfalen, ja se on yksi maailman suurimmista design -kilpailuista. Vuonna 1955 kilpailun tuomaristo kokoontui ensimmäisen kerran arvioimaan sen päivän parasta muotoilua.

1990-luvulla Red Dot’n toimitusjohtaja professori Dr. Peter Zec kehitti kilpailulle sen nimen ja brändin. Siitä lähtien tavoiteltu Red Dot –palkinto on ollut kansainvälisesti kunnioitettu tunnustus ylivertaisesta muotoilun laadusta.

LISÄÄ: Red Dot (LINKKI)