Turbopump-ohjelma vie suomalaisyrityksiä maailmalle

Suomalainen IoT-maailman Bluetooth-yhteyksiä ja sisätilapaikannusta kehittävä Kaltio Technologiesja neljä muuta suomalaisyritystä saavat vetoapua kansainvälistymiseen Microsoftin Turbopump-ohjelmasta. Yritykset kehittävät tuotteitaan uusinta tekoälyä, yhdistettyä todellisuutta ja esineiden internetiä hyödyntäen.

Microsoftin Turbopump-kiihdytysohjelman jatkovaiheeseen on valittu Kaltio Technologiesin lisäksi GetJenny, Collective Crunch, Mevea ja TalentAdore. Ohjelma huipentuu keväällä Berliinissä, jossa tiimit pääsevät tapaamaan asiakkaita ja sijoittajia sekä osallistumaan markkinoille pääsyyn liittyviin koulutukseen paikallisten partnerien kanssa.

Ohjelmaan valittu Mevea-startup kehittää Suomessakin kiinnostavaa teollisuuden digital twin -tekniikkaa, joka yhdistää tekoälyä, koneoppimista, esineiden internetiä ja lisättyä todellisuutta. Niiden avulla voidaan mallintaa tarkasti erilaisten laitteiden ja prosessien toimintaa tuotekehitystä ja prosessien seurantaa varten.

Viime vuonna Tukholmaan huipentuneeseen Turbopumpiin osallistunut suomalainen Jakamo kiittelee kiihdytysohjelmaa. ”Turbopump osui meille parhaaseen mahdolliseen ajankohtaan. Saimme paljon irti ohjelman ammattitaitoisesta sparrauksesta ja vertaisryhmästä, ja viimeistelimme Jakamon Market Entry -mallin.” Jakamon markkinointijohtaja ja perustaja Jarl Matti Anttila kertoo.

LISÄÄ: Microsoftin Turbopump-sivusto (LINKKI)