Ethernet-liitäntään lisää virallista vauhtia

IEEE-standardisointielin (IEEE-SA)  on julkistanut nopeampia Ethernet-verkkoja tukevan  802.3bs-2017-standardin Media Access Ohjaus (MAC) -parametrit, fyysiset kerrokset ja hallintaparametrit.  Standardin sisältö hyväksyttiin alkuaan jo vuoden 2017 lopussa, ja nyt oli vuorossa virallinen julkistus.

Uudessa 802.3bs-2017-standardiversiossa käsitellään tekniikoita, joilla verkkotoimittajat voivat vastata kasvaviin ja monipuolistuviin kaistanleveysvaatimuksiin kohtuullisein kustannuksin.

Uusia nopeampia Ethernet-versioita tarvitaan laajojen kaistanleveysvaatimusten täyttämiseen erilaisissa sovellusalueissa, kuten pilvipalveluiden datakeskukset, mutta myös nopeutuva laajakaistainen langaton infrastruktuuri vaatii omat ratkaisunsa.

Uusia nopeampia 200 Gb/s:n ja 400 Gb/s :n Ethernet-yhteyksiä tarvitaan vastaamaan kasvaneiden kapasiteettitarpeiden kysyntä etenkin datatakeskuksissa kun Ethernet-palvelimet ovat siirtymässä käyttämään 25-50 Gb/s-verkkoliitäntöjä.

200/400-Gb Ethernet –standardi määrittelee useita liitäntätyppejä.  Niistä ainoastaan 400GBase-SR16 käyttää monimuotokuituja, kaikki muut versiot käyttävät yksimuotokuitua.

IEEE 802.3bs-standardi Media Access Control (MAC) -parametri, fyysiset kerrokset ja hallintaparametrit 200 Gb/s ja 400 Gb/ s -toiminnolla ovat saatavissa IEEE-standardikaupasta. Uusien Ethernet-verkkojen teknisiä ominaisuuksia on käsitelty myös  Uusiteknologia lehden viime syyskuun numerossa 2/2017.

LISÄÄ:  IEEE 802.3bs-2017 standardi (LINKKI, tilaukset) ja laaja tekninen artikkeli Uusiteknologia 2/2017 -lehdessä sivulta 30 alkaen (LINKKI, vapaasti luettavissa)

Kuvituskuva: Semtech 100G SR4-piiri