Bluetooth 5 ja Thread suomalaiseen IoT-kehityskorttiin

Frostbite on Sundelin & Kouri Engineeringin IoT-kehityskortti, joka sopii ratkaisuihin, joissa tarvitaan tukea Bluetooth 5- ja Thread-protokolliin. Kortti perustuu norjalaisen Nordic Semiconductorin nRF52840 Soc-piiriin.

Suomalaisvalmisteisessa Frostbite-kortissa on Nordicsemin 64 MHz: n ARM Cortex M4F -suoritin, 256 kilotavua RAM-muistia ja yhden megatavun flash-muisti sekä eri protokollia tukeva ohjelmistoradio ja salauskiihdytin.

Frostbite sisältää myös microSD-korttipaikan, eXecute-In-Place (XIP) Flash-muistin, USB-liitännän, tehonhallintapiirin ja  saksalaisen Seggerin-yhteensopivan virheenjäljitysliitännän. Kortille on integroitu Li-Ion/LiPo-akun lataus, suojaus ja hallinta.

Tehonsyöttö voi tapahtua USB-liitännän kautta tai 3.0-4.2voltin jännitteisestä akusta. Tyypillinen tehonkulutus on kahdesta mikroampeerista viiteen milliampeeriin.

Kehityskortin koko on 53.4 x 22.9 mm. Kortissa on 26 liitäntänastaa PDIP- ja breadboard-yhteensopivalla nastajaolla. FrostBite-kortti hyödyntää langattomassa osuudessa Fanstelin FCC / CE-sertifioitua BT840-moduulisarjaa.

FrostBite voidaan ohjelmoida joko Nordicsemin SDK:lla tai omalla SnowFlake IoT- ohjelmistoalustalla. Se sisältää reaaliaikaisen, monisäikeisen μOS ++ IIIe käyttöjärjestelmän. SnowFlake IoT on uusi kevään aikana tarjolle tuleva avoimen lähdekoodin IoT-alusta, joka tukee uusimpia C ++ 17 -standardeja ja asynkronista ohjelmointia.

C ++ 17 -pohjainen kehityskehys yhdistettynä käyttöjärjestelmään sekä laajaan tallennustilaan mahdollista IoT-tietojen analysoinnin toteuttamisen suoraan laitteessa. Laitteen ohjelmointi onnistuu parhaiten USB- ja virheenjäljitysliitäntöjen kautta.

FrostBite-kortti on saatavissa kesän jälkeen 39,90 dollaria hintaan. Se on  tilattavissa Indiegogo-kampanjan kautta toukokuun loppuun asti sekä yksittäisinä kortteina että kehityspakettina. Tämä Frostbite Mega -kehityssarja sisältää kaksi Frostbite-levyä, ilmanlaatuanturin sisältävän anturikortin, USB-isäntäkortin ja sovittimen Arduino-lisäkorteille.

LISÄÄ: Sundelin & Kouri Engineering (LINKKI), Snowflake-kortti (LINKKI) ja Indigo-kampanjasivusto (LINKKI).