Digitan verkot uudelle omistajalle

Sijoitusyhtiö Digital Colony on ostanut australialaiselta First State Investmentsiltä yleisradioverkkoja Suomessa operoivan Digitan.  Ostaja kertoo  investoivansa kehittyviin mobiili- ja internet-infrastruktuurin yrityksiin. Digita on Suomessa panostanut IoT-alueen verkkopalveluihin LoRa-tekniikalla.

Digitan tausta on Yleisradion radio- ja televisiojakelutoiminnassa, jonka yritys myi vuosituhannen vaihteessa yleisradiojakelua harjoittavalle ranskalaiselle TDF:lle. Nykyinen australialaisomistaja osti Digitan vuonna 2012.

Digita on suurin riippumaton radiomasto-operaattori Suomessa, joka on viime vuosina laajentunut IoT-maailmaan LoRa-anturiverkkotekniikan kautta. Toisena antennioperaattorina Suomessa on DNA, jolla on mobiilitekniikan lisäksi teräväpiirtoinen televisiolähetysverkko.

Digital Colony kertoo tiedotteessa strategiastaan investoida neljään mobiilin ja internetinfrastruktuurin liiketoimintasegmenttiin (tietoliikennemastot, palvelinkeskukset, piensoluverkot ja kuituverkot) selä aikovansa hyödyntää tietoliikenneverkkojen konvergenssia ennen 5G:n käyttöönottoa ja sen jälkeen.

Uusiksi kasvualueiksi tuleva omistaja linjaa juuri mobiili- ja uudet digitaalitoiminnot.

“Digitalla on hyvät mahdollisuudet laajentaa toimintaansa uusille liiketoiminta-alueille 5G:n käyttöönoton lisätessä uusien tietoliikennemastojen, kattopaikkojen, piensolutoteutusten and palvelinkeskusten kysyntää”, sanoo Digital Colonyn Ben Jenkins.

Viranomaisten hyväksyntää edellyttävän kaupan odotetaan vahvistuvan vuoden 2018 toisen neljänneksen aikana. Kauppasumma ja muita ehtoja ei julkistettu. Digitan toimitusjohtajana jatkaa Juha-Pekka Weckström.