Microsoftilta Linux-pohjainen IoT-ratkaisu

Microsoft on esitellyt uusia työkaluja, joiden avulla yritykset voivat varautua uhkiin, joita IoT- ja muihin verkkoon kytkettyihin laitteisiin kohdistuu. Tulossa on siruvalmistajille piiritekniikkaa ja Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä Azure Sphere OS esineiden internettiin.

Microsoft on kehittänyt Azure Sphere OS -käyttöjärjestelmän, joka tarjoaa tietoturvan verkkoon kytketyille mikro-ohjainpohjaisille IoT-laitteille. Microsoftin mukaan Azure Spheren avulla mikro-ohjainten teho olisi yli viisinkertainen nykyisiin ratkaisuihin verrattuna.

Yritys on kehittänyt myös ohjainpiiritukea, jotka ovat piirivalmistajiien lisensoitavissa.

Microsoft julkisti samalla kertaa myös maailmanlaajuisen kybertuvallisuussitoumuksen 33 muun toimijan kanssa. Cybersecurity Tech Accord -sitoumuksella halutaan tehostaa kyberturvallisuutta.

Sitoumuksen ovat allekirjoittaneet Microsoftin lisäksi muun muassa Facebook, F-Secure, HP, Nokia ja Oracle. Yritykset sitoutuvat sopimuksessa kyberturvallisuuden parantamiseen neljällä eri osa-alueella, joita ovat vahvempi puolustus, nollatoleranssi rikkomuksille, suorituskyvyn tehostaminen ja yhteistyö.

LISÄÄ: Microsoft Azure Sphere OS -käyttöjärjestelmä (LINKKI) ja Cybersecurity Tech Accord -sitoumus (LINKKI)

Kuva: Microsoftin Azure Sphere -koepiirejä. Kuva videolta (LINKKI)