Varustamot mukaan robottilaivatutkimukseen

Suomalaiset varustamot ovat liittynyt mukaan autonomista merenkulkua kehittävään One Sea -ekosysteemiin. Se  on kerännyt Dimecc-yhteisön ohjauksessa yhteen alan osaajat: ABB, Cargotec, Ericsson, Finferries, Finnpilot Pilotage, Meyer Turku, Rolls-Royce, Tieto ja Wärtsilä.

Ekosysteemi One Sea edustaa suomalaisia ja kansainvälisiä merenkulun ja digitalisoinnin yrityksiä, jotka tähtäävät yhdessä autonomisen merenkulun mahdollistamiseen vuoteen 2025 mennessä. Ekosysteemiä rahoittavat Business Finland (entinen Tekes) ja osallistuvat yritykset.

”Yhteistyösopimus merkitsee meille erittäin tärkeää mahdollisuutta. Digitalisaatio ja automaatio mullistaa merenkulkua vauhdilla, ja haluamme olla One Sea’n mukana digitalisoituvan merenkulun kärkikaartissa”, perustelee Suomen Varustamoiden toimitusjohtaja Tiina Tuurnala käynnistyvää yhteistyötä.

Tehtävä tutkimustyö on Dimeccin tiedotteen mukaan kansainvälistä, mutta sen kansallinen merkitys on myös suuri.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Suomen Varustamoiden mittava osaaminen saadaan nyt mukaan vauhdilla edistyvään yhteistyöhömme. Aiomme olla merenkulun kehityksen kansainvälinen johtotähti’’, sanoo One Sea -ekosysteemin johtaja Päivi Haikkola Dimeccistä.

Satavuotias Suomen Varustamot edustaa 25 varustamoa ja yli sataa ulkomaanliikenteessä kulkevaa suomalaisalusta.

LISÄÄ: Aiempia uutisia robottilaivoista ja merenkulun digitalisoitumisesta Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuva: Rolls-Royce.