Pienempien mittojen radiomoduulit

Digi International on julkistanut uusitun XBee3 -moduulisarjan, jonka pienin on pintaliitettävä Xbee3 micro. Uutuus on  kooltaan (13 x 19 mm) vain kolmasosa aikaisemmista moduuleista.

Digin uusien XBee3 -moduuleiden ohjelmointi tapahtuu MicroPythonilla. Moduuleita voidaan etähallita Digi Remote Managerin avulla. Digi TrustFence-tietoturvaominaisuudet, identiteetit ja tietosuojatoiminnot on rakennettu Digi XBee3 moduuleihin.

Uusittu XBee3-sarja oli esillä Mespek Oy:n osastolla huhtikuussa Helsingissä  järjestyssä ECF2018-tapahtumassa.

Moduulien ohjelmoitavuus mahdollistaa, että esineiden Internetin sovelluksissa ei tarvita Xbee3-moduulin lisäksi erillistä sovellusprosessoria, koska sovellus voi pyöriä suoraan moduulissa.

Uuden Xbee3 sarjan myötä Xbee-moduuleita löytyy nyt kolmessa eri koossa. Vanhin moduulin malli on  perinteinen läpijuotokseen ja piirikantoihin sopivilla 20 nastalla varustettu Xbee.

Ohjelmoitavien Xbee-moduulien ja Xbee-radioiden 37 nastainen pinta-asennusversio otettiin käyttöön vuonna 2010, ja on laajassa käytössä. Moduulien liitäntöinä on perinteisesti olleet 3.3 voltin UART, SPI ja GPIO.

AT-komentoja käytetään radiota koskevien asetusten hallintaan. Nyt tuettuja protokollia on useita: IEEE802.15.5 (PtoMultiP), DigiMesh, ZigBee, ZigBeePRO, 868DigiMesh, WiFi, BLE, NB-IoT ja LTE-M.

Digi XBee-tuotemerkin myydään tuotteita aina langattomista moduuleista, yhdyskäytävistä, sovittimista ja ohjelmista. Ne kaikki on suunniteltu nopeuttamaan langattomien tuotteiden kehitystä.  XBee-moduulit jakavat saman pinnikytkennän ja kehitystyökalut.

LISÄÄ: Digi International (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)